Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τσαμπουκάς" και "εθνικόφρων"

Ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, Γ. Δράγες, αντέδρασε με αυταρχισμό και αντικομμουνισμό, στο αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου και κατοίκων του δήμου, να ηλεκτροδοτηθεί η παραλία Δημητριάδος!

"Τα παράπονά σας στο δήμαρχο", προτρέπει μια λαϊκή ρήση. Τη σκέφτηκαν οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας και πήγαν στο δήμαρχο για να συζητήσουν την επίλυση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της παραλίας Δημητριάδος. Κι αντί να τους δοθεί η δυνατότητα να πουν τα "παράπονά" τους και να βρουν την κατανόηση, είδαν μπροστά τους έναν μαινόμενο δήμαρχο.

Ο Γ. Δράγες - που πρόσκειται πολιτικά στη ΝΔ - όχι μόνο αρνήθηκε, με το "έτσι θέλω", να αποδεχτεί το αίτημα του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής για ηλεκτροδότηση της παραλίας - παρά το γεγονός ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση του δήμου είχαν δεσμευτεί για άμεση λύση του προβλήματος - αλλά επέδειξε και μια αχαρακτήριστη συμπεριφορά.

"Το δημαρχείο είναι δικό μου και κάνω ό,τι θέλω",ήταν η απάντηση του δημάρχου στις αντιδράσεις των επισκεπτών του, για τη συμπεριφορά του. Και συνόδευσε αυτή τη ρήση του με απειλές και προπηλακισμούς, σε βάρος των εκπροσώπων του συλλόγου κι άλλων δημοτών. Μάλιστα, δρώντας μέσα στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και αντικομμουνιστικής υστερίας των τελευταίων ημερών, απώθησε τον πρόεδρο του συλλόγου, φωνάζοντας "άσε τα κομμουνιστικά σου"!

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Νέας Αγχιάλου του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για τη συμπεριφορά του δημάρχου, επισημαίνοντας ότι παρόμοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τον σωστό διάλογο, που πρέπει να γίνεται για την επίλυση προβλημάτων.

Καλεί, δε, τόσο τον σημερινό δήμαρχο, όσο και τους υποψήφιους δημάρχους για τις επικείμενες εκλογές να δεσμευτούν ότι παρόμοια φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς δε θα επαναληφθούν και ότι άμεσα με τη συνδρομή όλων, θα φωτιστεί ολόκληρη η κατασκότεινη παραλία Δημητριάδος. Τέλος, η ΚΟΒ Νέας Αγχιάλου του ΚΚΕ καλεί τους δημότες να περιφρουρήσουν το δικαίωμα της διεκδίκησης αιτημάτων τους και να καταδικάσουν κάθε αυταρχική συμπεριφορά από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται τα ψηφίσματα που ζητούν να σταματήσει η δίωξη (2017-02-04 00:00:00.0)
Σύρονται σε δίκη γιατί δεν ιδιωτικοποίησαν παραλίες (2013-07-06 00:00:00.0)
Τραγική η κατάσταση απ΄ τις βροχές του Γενάρη (2003-03-16 00:00:00.0)
Ο απολογισμός (1998-11-25 00:00:00.0)
ΟΓΚΩΔΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (1998-11-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - πρόκριμα για την Κυριακή (1998-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ