Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνέδριο - προεκλογική φιέστα ήθελε ο νομάρχης

Αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές, με παρέμβαση της ΝΑΣ

Με αποφασιστική παρέμβασή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Σπυριδάκης,σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας,υποχρέωσε τον νομάρχη να εγκαταλείψει

προσπάθεια οργάνωσης προεκλογικής φιέστας που ετοίμαζε, με πρόσχημα τη διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου που εκκρεμεί από το τέλος του '97.

Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Σπυριδάκης τόνισε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου αυτή την εποχή θα αποτελούσε "απροκάλυπτη προσπάθεια προεκλογικής εξαπάτησης", καθώς, όπως επισήμανε, θα παρήλαυναν από το βήμα τουκυβερνητικοί παράγοντες, προβάλλοντας ανύπαρκτο έργο και δίνοντας υποσχέσεις που θα ξεχνιόνταν την επομένη των εκλογών. Οσο για την ουσία, σημείωσε ότι δε θα είχε νόημα μια τέτοια ενέργεια, αφού τον Οκτώβρη θα εκλεγεί νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που είναι αμφίβολο αν θα δεσμευτεί από τις όποιες αποφάσεις ενός συνεδρίου. Κάτω από το βάρος των καταγγελιών αυτών ο νομάρχης, Κ. Παπαδόπουλος,δήλωσε ότι το συνέδριο αναβάλλεται για μετά τις εκλογές.

Ο Μιχ. Σπυριδάκης ζήτησε, επίσης, να συζητηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος της κυβέρνησης και η πρόσφατη βάρβαρη προσπάθεια επιβολής του με την τρομοκρατία και τα ΜΑΤ. Με την κυριολεκτικά απίθανη δήλωση ότι παρόμοια γεγονότα έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο νομάρχης έκλεισε βιαστικά το θέμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι πιστός υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνεδρίαση εμφανίστηκε για πρώτη φορά, τρεις μήνες πριν τις εκλογές, η προσκείμενη στον ΣΥΝ παράταξη, για να διεκδικήσει τη χωρίς δικαίωμα ψήφου συμμετοχή της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ο Μιχ. Σπυριδάκης υπενθύμισε ότι η ΝΑΣΘ, από την αρχή λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου είχε ζητήσει τη συμμετοχή των παρατάξεων εκείνων, οι οποίες θα είχαν εκπροσώπηση αν ίσχυε η απλή αναλογική. Σημείωσε, όμως,ότι ο ΣΥΝ τα θυμήθηκε τώρα όλα αυτά, δείχνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι "η προεκλογική δημαγωγία και η συναλλαγή με τις κυρίαρχες δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ