Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Διώκεται ο πρόεδρος των αστυνομικών

Κατηγορείται ότι εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να ενημερώσει την υπηρεσία!

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, επειδή το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς την άδεια της υπηρεσίας! Αυτό καταγγέλθηκε στη χτεσινή συνάντηση της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδη και το προεδρείο του τοπικού σωματείου, δείχνοντας ξεκάθαρα πώς εννοούν το συνδικαλισμό των αστυνομικών η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την ενέργεια του αστυνομικού διευθυντή Λέσβου Μ. Κούφελου για παρέμβαση στη λειτουργία της Ενωσης και επισημαίνει ότι τα συνδικαλιστικά όργανα είναι αυτονόητο πως εκφράζονται ελεύθερα και ουδείς άλλος πλην των μελών τους μπορεί να ενημερώνεται για τη διαδικασία λειτουργίας του σωματείου. Επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις οδηγούν απευθείας σε φίμωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δεν είναι άσχετες από τις κατευθύνσεις που δίνει η κυβέρνηση για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ώστε να περάσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της. Τέλος καλεί τον αστυνομικό διευθυντή να συνειδητοποιήσει ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα, αλλά τα όργανα επιβολής της πολιτικής τους στο τέλος μένουν έκθετα στα μάτια του λαού.

Η τοπική ένωση αστυνομικών καταγγέλλει τον αστυνομικό διευθυντή για μεθοδευμένες πειθαρχικές διώξεις, που αποσκοπούν στη διάλυση του σωματείου και δηλώνει ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Σκληρότερη ήταν η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ, η οποία καταγγέλλει μεταξύ άλλων τον αστυνομικό διευθυντή για προστασία "τζογαδόρων", αποσιώπηση παράνομων πράξεων ημετέρων, δημιουργία υπεράριθμης αυλής αστυνομικών για προσωπικές του εξυπηρετήσεις, για απασχόληση Αλβανών σε ιδιόκτητο κτήμα με κτηνοτροφική μονάδα κλπ. Η ΠΟΑΣΥ καυτηριάζει την ευαισθησία του αστυνομικού διευθυντή να διατάξει ΕΔΕ, επειδή το σωματείο κατήγγειλε ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικής νόσου εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα κρατητήρια και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση. Τέλος δηλώνει ότι θα διαφυλάξει τη λειτουργία των ενώσεων με οποιοδήποτε κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ