Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
67Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Μηνύματα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

Η απουσία εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας και του ΠΑΣΟΚ, που δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, αλλά και η τακτική κωλυσιεργίας στις διαδικασίες, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ, χαρακτήρισαν τη χτεσινή πανηγυρική συνεδρίαση, τη δεύτερη μέρα της 67ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς οι εργαζόμενοι έχουν ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο μαζί τους: την αλληλεγγύη, το συντονισμό, την ενότητά τους, υπογραμμίζοντας ότι στο χώρο της παιδείας αυτή η σύμπραξη, η ενότητα πρέπει να ενισχυθεί, να πλατύνει, να εξελιχθεί σε ένα παλλαϊκό μέτωπο παιδείας και αγώνα, που θα διεκδικεί ενιαία τα μορφωτικά εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

"Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, γιατί οι επιλογές της είναι στρατηγικές", υπογράμμισε ο Ορ. Κολοζώφ. "Το κίνημα της παιδείας μπορεί αποφασιστικά και νικηφόρα να αντισταθεί, να έχει κατακτήσεις, όταν προβάλλει ένα συνολικό πρόγραμμα για την αναγέννηση της παιδείας, όταν συνδέει τον αγώνα για την παιδεία των σημερινών αναγκών, με τον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία. Ενας τέτοιος αγώνας είναι αναπόφευκτο να συγκρουστεί με την πολιτική που προωθούν οι πολυεθνικές μέσα από την ΕΕ. Σ' αυτόν τον αγώνα θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Οι συκοφαντίες, ο αντικομμουνισμός, οι εκφοβισμοί και οι προβοκάτσιες, από όπου και αν προέρχονται, να είστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να πτοήσουν τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος μας. Θα συνεχίσουμε σταθερά να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτικοί είτε αυτό αρέσει σε ορισμένους είτε όχι".

Χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κυβερνητικές θέσεις εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Αλεξόπουλος,επαναλαμβάνοντας θέσεις που έχει διατυπώσει κατά το παρελθόν το κόμμα του, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας έκανε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, μη λησμονώντας να αναφέρει ότι είναι σύμφωνος με τον "ευρωπαϊκό" προσανατολισμό της εκπαίδευσης... Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Χαραμής αρκέστηκε σε ευχολόγια και ρητορικά ερωτήματα για τον τύπο και την ποιότητα της εκπαίδευσης, αποφεύγοντας να πει πώς τοποθετείται το κόμμα του απέναντι στο νόμο 2525/97. Χαιρέτισαν, επίσης, η εκπρόσωπος της ΠΟΛ. ΑΝ Α. Χατζηγεωργίου,ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος,εκπρόσωπος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Δασκάλων, ο Γρ. Καλομοίρης,αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ και ο Σ. Καρλής,εκ μέρους της ΠΕΑΕ.

Οσον αφορά τις εργασίες της Συνέλευσης, χαρακτηρίστηκαν από τις προσπάθειες των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να αποφύγουν την επί της ουσίας συζήτηση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και από την άρνησή τους να τεθούν σε ψηφοφορία τα πεπραγμένα του ΔΣ. Η ΔΕΕ κατήγγειλε τη στάση τους, γιατί αποτελεί προσπάθεια φίμωσης των αντιπροσώπων και βεβαιώνει τον πανικό των δύο παρατάξεων, ενόψει της πιθανότητας καταψήφισης των πεπραγμένων, που καταδείχνουν την απραξία και το συναινετικό τους προφίλ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΕ και τις δύο μέρες των εργασιών σημείωσαν ότι η πλειοψηφία του ΔΣ στάθηκε ανάξια των περιστάσεων, επιλέγοντας το δρόμο της συναίνεσης και του συμβιβασμού στην κυβερνητική πολιτική και τόνισαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης δυναμικών αγώνων τη νέα συνδικαλιστική χρονιά σε συντονισμό με τους άλλους φορείς της εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους, με στόχο την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ