Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Και οι Νορβηγοί στους δρόμους!

Μέχρι και ο πρωθυπουργός, Σελ Μάγκνε Μπούντεβικ, βρέθηκε στους δρόμους του Οσλο, όπου έως τα ξημερώματα οι Νορβηγοί πανηγύριζαν τη νίκη - πρόκριση επί της Βραζιλίας. Τα μεθεόρτια ξεκίνησαν από την αίθουσα συναυλιών "Σπέκτρουμ", όπου περίπου 5.000 άτομα πλήρωσαν εισιτήριο 10.000 δραχμών, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε γιγαντιαία οθόνη 100 τετραγωνικών μέτρων, και συνεχίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της φωταγωγημένης πόλης, με πομπές αυτοκινήτων, εθνικιστικά συνθήματα και πυροτεχνήματα.

Η φιλοσοφία του Εγκιλ Ολσεν

Πάντως, ο 56χρονος προπονητής των Νορβηγών, Εγκιλ Ολσεν, που είναι

νιόπαντρος, αμφισβητείται έντονα για κάποιες από τις αντιλήψεις του. Είναι πτυχιούχος της αθλητικής ακαδημίας, έχει κάνει μια εργασία με θέμα "Το γκολ στο ποδόσφαιρο". Εκεί καταδικάζει αυτό που του άρεσε να κάνει ως ποδοσφαιριστής, τις ατομικές ενέργειες. "Αν μια ομάδα κρατάει την μπάλα πάνω από δέκα δευτερόλεπτα χωρίς να κάνει κάτι, καλύτερα να τη δίνει στον αντίπαλο. Είναι πιο δημιουργικό", επισημαίνει, ενώ στη στατιστική μελέτη του υπάρχει ανάλυση, σύμφωνα με την οποία, ποτέ ομάδα δεν πέτυχε γκολ με περισσότερες από πέντε πάσες.

Ζήλια των Σουηδών

Στον ακήρυκτο πόλεμο που έχει αρχίσει εδώ και λίγα χρόνια, μεταξύ των... αδελφών χωρών Σουηδίας και Νορβηγίας, προστίθενται τώρα και τ' αθλητικά κατορθώματα. "Δολοφόνους του ποδοσφαίρου" και "χειρότερη ομάδα του τουρνουά", αποκαλούσαν οι σουηδικές εφημερίδες το νορβηγικό συγκρότημα, μετά από τους δύο πρώτους αγώνες.

Οι Νορβηγοί, φυσικά, δεν είναι έξω από αυτό το παιχνίδι. "Πήγαν και Σουηδοί στο Παγκόσμιο, αλλά κάθονται στον πάγκο", γράφει αφίσα στο Οσλο, αναφερόμενη προφανώς στον προπονητή της εθνικής ομάδας της Δανίας, τον Σουηδό Μπο Γιόχανσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ