Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Η ENIC προτιμά Σλάβια!

Σύμφωνα με Αγγλο ευρωβουλευτή, που συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες της

Οι... πολυεθνικές περιπέτειες της ΑΕΚ δε φαίνεται να 'χουν σύντομο ούτε καλό τέλος. Ετσι η αγωνία των "κιτρινόμαυρων" κορυφώνεται και με "επώδυνο" τρόπο αποδεικνύεται ότι το ξεπούλημα του ελληνικού συλλόγου μόνο προβλήματα δημιουργεί. Μείζον θέμα αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή ή όχι του "δικεφάλου" στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οπως είναι γνωστό, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απαγόρευσε συμμετοχή περισσοτέρων της μιας ομάδας με κοινό ιδιοκτήτη σε κάθε θεσμό.

Μάλιστα, την Παρασκευή συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις. Στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ και την πολυεθνική ιδιοκτήτριά της επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζουν πως η απόφαση δε θα εφαρμοστεί την τρέχουσα περίοδο. Αυτό βέβαια δε λύνει το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτει χρονικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορίες από την Αγγλία θέλουν την ENIC αν της τεθεί δίλημμα ΑΕΚ ή Σλάβια Πράγας να επιλέγει τη δεύτερη. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στο ΑΠΕ ο Βρετανός ευρωβουλευτής Γκλιν Φορντ, ο οποίος επισκέφθηκε χτες το πρωί τους ιθύνοντες της ΕΝΙC στο Λονδίνο και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βρετανός ευρωβουλευτής, η ΕΝΙC, αξιολογώντας τις ομάδες, με βάση τις επιδόσεις τους τα πέντε τελευταία χρόνια, αποφάσισε να προτείνει τη Σλάβια Πράγας και να αποκλείσει την ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ μάλλον αιφνιδιάστηκαν από την είδηση. Επικοινωνήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Πατρίκ Κομνηνό, ο οποίος απαντούσε με γενικότητες και προσπάθησε να μας πείσει ότι δε συμβαίνει κάτι σοβαρό. "Θα μάθουμε τι έγινε. Ανακοίνωση πάντως δεν πρόκειται να βγάλουμε γιατί και να το κάνουμε τι θα γίνει;" κατέληξε. Λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ενημέρωνε τους δημοσιογράφους ότι υπήρξε επικοινωνία με την ENIC. Αμφότερες διαψεύδουν τον Βρετανό ευρωβουλευτή με τα εξής... ατράνταχτα επιχειρήματα. Αφ' ενός στην πολυεθνική δε ζητήθηκε να επιλέξει, αφ' ετέρου πάγια θέση της είναι πως ΑΕΚ και Σλάβια κέρδισαν τη συμμετοχή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ