Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περί ... "φρέσκου" χρήματος!

Μέχρι χτες, ο πρωθυπουργός και τα περί αυτόν "εκσυγχρονιστικά" κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν πως η πολιτική εκποίησης δημόσιων επιχειρήσεων γίνεται για καθαρά ...αναπτυξιακούς λόγους και δεν έχει καμιά σχέση με ταμειακούς (εισπρακτικούς). Από χτες, όμως, άλλαξαν τροπάριο, με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, περί "φρέσκου" χρήματος, που εξασφαλίζει η κυβέρνησή του με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Επιχειρώντας, μάλιστα, να εξωραϊσει την πολιτική του, ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός, μας πληροφόρησε πως "φρέσκο χρήμα" εννοεί τα έσοδα που εισρέουν στα ταμεία του κράτους από τις αποκρατικοποιήσεις και όχι με την επιβολή νέων φόρων ή των αύξηση παλιών φόρων!

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός ομολόγησε και δημόσια ότι η εκποίηση των κερδοφόρων ΔΕΚΟ σε ιδιώτες, που με τόση εμμονή προωθεί η κυβέρνησή του, συνδέεται άμεσα με ταμειακούς - εισπρακτικούς λόγους. Επιχειρώντας, μάλιστα, να αποσπάσει εκβιαστικά τη συναίνεση του λαού, στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή και καταστροφική οικονομική πολιτική, ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι, αν δεν προχωρήσει η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιβάλει νέους φόρους.

Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Οταν θα έχει εκποιηθεί η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες και, άρα, δε θα υπάρχει τι άλλο να ξεπουληθεί για να βρεθεί "φρέσκο χρήμα", τι θα γίνει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ