Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αποφασιστικής αντίστασης

"Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο. Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο". Μήνυμα αποφασιστικής αντίστασης στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που επιδιώκει να διαλύσει όλο το εργασιακό οικοδόμημα, έδωσαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αθήνας, που πραγματοποίησαν πικετοφορία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Η πικετοφορία, που διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,ξεκίνησε απ' την πλατεία Κάνιγγος. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πικέτες όπου αναγράφονταν: "Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο" και "Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο". Στο χώρο εμφανίστηκαν άνδρες της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης, που επιχείρησαν να πλαισιώσουν την πικετοφορία, όμως, κάτω απ' την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων, υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από την Πατησίων, την Αιόλου, την Ερμού, την Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: "Κάτω τα χέρια απ' τις συμβάσεις" και "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη".

Πικετοφορία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πικετοφορία ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και των εργασιακών σχέσεων οργανώνει σήμερα η Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκης.Η πικετοφορία θα αρχίσει στις 7 μμ μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που καταργεί κατακτήσεις των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, "μαζί τους στον αγώνα για να μην περάσει αυτός ο Νόμος, γιατί - όπως αναφέρει - πιστεύουμε ότι η ΤΑ πρέπει να είναι στην πράξη συμπαραστάτης των εργαζομένων δημοτών, αλλά και γιατί η πολιτική δεν εξαιρεί από περικοπές και λιτότητα και την ίδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ