Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια στην Πελοπόννησο

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την απόφασή τους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των εργασιακών τους σχέσεων διατράνωσαν οι εργαζόμενοι της Ανατολικής Πελοποννήσου, συμμετέχοντας μαζικά και μαχητικά στα συλλαλητήρια που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, το Αργος και στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών στην Κόρινθο.

Στην Καλαμάτα,στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΣΕ. Η διάθεσή τους, όπως εκφράστηκε από τις ομιλίες εκπροσώπων τους, είναι να υπερασπιστούν την πλήρη απασχόληση, απορρίπτοντας την κατάργηση του 8ωρου μέσα από τις "ευέλικτες" μορφές, καθώς και των συλλογικών τους συμβάσεων. Τονίστηκε η απόφασή τους να περιφρουρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και εκφράστηκε η εναντίωσή τους σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Επαναλήφθηκε η απαίτηση για αποχώρηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από κάθε μορφής "κοινωνικό διάλογο" και εκφράστηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση για τριανταπεντάωρο - πενθήμερο - εφτάωρο με αυξήσεις και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και η υπεράσπιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Χέρι χέρι με τους εργαζόμενους συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας (ΕΛΜΕ και Σύλλογος Αδιορίστων), οι οποίοι εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νόμο 2525 και κατάγγειλαν την κυβερνητική βία και τρομοκρατία. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.

Στην Τρίπολη ήταν πολλοί οι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΣΕ και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, αποφασισμένοι να περάσουν σε νέους αγώνες, προκειμένου να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να πάρει πίσω τις εργασιακές τους κατακτήσεις και εξέφρασαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες. Οι ομιλίες των συνδικαλιστών συμβάδιζαν με το γενικό πνεύμα των συγκεντρωμένων και περιστράφηκαν γύρω από την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών τους κατακτήσεων. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και μαχητική και έκανε αίσθηση στην Τρίπολη για τον όγκο και τον παλμό της.

Στην Κόρινθο

Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο απαίτησαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε χτες στις 7.30 μμ η Επιτροπή Συνδικαλιστών Κορίνθου στο Εργατικό Κέντρο. Οι ομιλητές Τ. Παπαδόπουλος και Τ. Αλονησιώτης,μέλη της διοίκησης του ΕΚΚ, κατάγγειλαν επίσης την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, πρόβαλαν το αίτημα για ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο, καταδίκασαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος των εργατικών κινητοποιήσεων, ενώ απέδωσαν βαρύτατες ευθύνες στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος της εργατικής τάξης. Ακολούθησε πορεία προς τη νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ