Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους οι ασυρματιστές

Αγώνα για να παραμείνουν στα πλοία και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, δίνουν οι ασυρματιστές οι οποίοι χτες για δεύτερη μέρα βρέθηκαν στους δρόμους του Πειραιά με μαχητική πορεία προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και σήμερα με νέα συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα γραφεία της συνδικαλιστικής τους Ενωσης ΠΕΡΡΑΕΝ και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι ασυρματιστές στις 10 το πρωί ξεκίνησαν την πορεία τους από την ΠΕΡΡΑΕΝ, με πρώτο σταθμό την ΠΝΟ. Με μαζική παράσταση στον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά,εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απουσία της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας από τις κινητοποιήσεις και απαίτησαν η ΠΝΟ να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η απόφαση των ασυρματιστών να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια, αφού το προεδρείο του σωματείου τους με πρώτο τον πρόεδρο Βασίλη Καλεμάνη, έφτασε στο σημείο να απεμπολήσει τα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου, όπως το δικαίωμα στην εργασία, την προάσπιση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι πρόεδροι της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΓ. Τούσσας και Γ. Μανουσογιαννάκης αντίστοιχα, αποτέλεσαν τους μόνους από την υπόλοιπη διοίκηση της Ομοσπονδίας που τάχθηκαν υπέρ του αγώνα των ασυρματιστών και υποστήριξαν τα αιτήματά τους. Επίσης ο γγ του ΕΚΠ Μιχάλης Νουφαρίτσης,σημείωσε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ασυρματιστών και επισήμανε: "Ανεργία αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων. Η όποια προσπάθεια που εκδηλώθηκε από το Εργατικό Κέντρο για τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων, προσέκρουσε στην πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας".

Οι ασυρματιστές συνέχισαν την πορεία τους προς την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή της Ενωσηςκ. Ξυνό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ