Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Σπάει" στα 2 τη Διώρυγα Κορίνθου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να "σπάσει" σε 2 εταιρίες τη Διώρυγα Κορίνθου, επιχειρώντας έτσι να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιωτών, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός ΟικονομικώνΝ. Χριστοδουλάκης.Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας "Διώρυγα Κορίνθου ΑΕ", ο υφυπουργός ήταν αποκαλυπτικός. Οπως εξήγησε, η πρώτη εταιρία που θα δημιουργηθεί θα ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο και η δεύτερη θα μετοχοποιηθεί (σ. σ. δηλαδή θα ιδιωτικοποιηθεί).

Η πρώτη εταιρία, θα ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο και θα μεταβιβαστεί σ' αυτήν η ακίνητη περιουσία της Διώρυγας. Στην ουσία δηλαδή, το δημόσιο θα αναλάβει τη ζημιογόνα επιχείρηση που θα έχει την ευθύνη των επενδύσεων και άλλων έργων συντήρησης της Διώρυγας.

Η δεύτερη εταιρία, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν εταιρία "φιλέτο" θα έχει την ευθύνη εκμετάλλευσης της ναυσιπλοϊας για χρονικό διάστημα από 50 μέχρι και 100 χρόνια. Η εταιρία αυτή θα είναι μια ακόμη κερδοφόρα εταιρία του δημοσίου που μεταβιβάζεται σε ιδιώτες, καθώς τα έξοδά της θα είναι συμβολικά σε σχέση με τα έσοδα από τα εισιτήρια, που θα εισπράττει από τα διερχόμενα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ