Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά

"Πάνω από 10 χρόνια πέρασαν από τότε που ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 26η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Δυστυχώς, ο απολογισμός που ο ίδιος ο Οργανισμός έκανε πρόσφατα, παρουσιάζει αλματώδη την αύξηση των θανάτων και την εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών" τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Και η φετινή επέτειος, συνεχίζει η ανακοίνωση, μας βρίσκει βαθιά ανήσυχους, γιατί διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, όχι μόνο διογκώνεται τραγικά το φαινόμενο της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και γιατί συνεχίζονται οι προσπάθειες να συμβιβαστεί ο λαός και η νεολαία με το πρόβλημα. Στόχος είναι να επιτευχθεί η πλήρης απελευθέρωση των ναρκωτικών, να θεσμοθετηθεί ένα "νόμιμο" περιθώριο ανθρώπων που θα "ζουν" με υποκατάστατα και "ελεγχόμενες" δόσεις. Γίνεται συστηματική προσπάθεια, να μη φανούν οι ρίζες του κοινωνικού αυτού προβλήματος, που είναι πασιφανές πλέον, ότι παρακολουθεί κατά πόδας την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Κάθε θάνατος εξαρτημένου, κάθε νέος χρήστης "γραδάρει" τα αδιέξοδα αυτού του απάνθρωπου συστήματος που ζούμε. Την ανεργία, τη δουλιά χωρίς δικαιώματα, τον αυταρχισμό, την αβεβαιότητα, τη στέρηση περίθαλψης, παιδείας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τον βομβαρδισμό με ψεύτικα "ιδανικά", ατομικές λύσεις, αδικία. Η κυβέρνηση, μέσα στον κατήφορο που έχει πάρει, όχι μόνο είναι υπεύθυνη για την επιδείνωση της ζωής της νεολαίας, αλλά και για το πώς χειρίζεται το μείζον θέμα των ναρκωτικών. Μέγιστη ευθύνη έχουν και όσες πολιτικές δυνάμεις και παράγοντες καλλιεργούν την ανάγκη διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και "μαλακά". Η περικοπή ακόμα και των ελάχιστων κονδυλίων των θεραπευτικών προγραμμάτων, είναι ενδεικτική προθέσεων και κατευθύνσεων".

"Το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, για άλλη μια φορά δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε συμβιβασμό με τα ναρκωτικά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση και καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει την υπόθεση του αγώνα κατά των ναρκωτικών στα χέρια του. Τονίζει ότι η συλλογική δράση και ο αγώνας είναι ο μονόδρομος που οδηγεί μακριά από τα ναρκωτικά. Καλεί όλους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στο πρόβλημα. Να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν τώρα εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντιμετώπισης, με άξονα την πρόληψη. Καλεί τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους επιστήμονες, τους πνευματικούς ανθρώπους, να απαιτήσουν μέτρα για την καταπολέμηση της τοξικομανίας. Να μη δεχτούν τη διαχείριση και το συμβιβασμό. Να σταθούν ανήσυχοι και άγρυπνοι για κάθε εξέλιξη. Καλεί τη νεολαία να αντιδράσει αποφασιστικά και να μη συμφωνήσει με τις διάφορες ψευτομοντέρνες θεωρίες, που αποσκοπούν στη συμφιλίωση με τα ναρκωτικά, "στο να μάθουμε να ζούμε μ' αυτά". Να απαιτήσει τα δικαιώματά της στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στη δουλιά, στην ψυχαγωγία. Να απορρίψει το δρόμο του "φύγε κακό από τα μάτια μου"".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Σ' αυτό το μέτωπο παλεύει και συνεχίζει να παλεύει το ΚΚΕ χωρίς κανένα συμβιβασμό, με την πίστη ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά, χωρίς την υποδούλωση στη σκλαβιά των ψευδαισθήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ