Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
67Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Καταδίκασαν τον αντιεκπαιδευτικό νόμο

Θέση του κλάδου πλέον είναι η κατάργηση του ν. 2525/97 όπως αποφάσισε χτες η πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Αποχώρησαν οι αντιπρόσωποι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

Η βάση των δασκάλων και των νηπιαγωγών "μίλησε" χτες στην 67η γενική συνέλευση της ΔΟΕ. Καταδίκασε το νόμο 2525/97 στο σύνολό του, αναδεικνύοντας έτσι την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και στη συναινετική τακτική της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ που όλο το χρόνο αγνοούσε τη θέληση της βάσης και ζητούσε βελτιώσεις στο πλαίσιο του νόμου. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΔΕΕ, όταν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ διαπίστωσαν ότι η θέληση του κλάδου δε συμφωνεί με τις θέσεις τους, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων τους αποχώρησαν από τη γενική συνέλευση πριν τη λήξη των εργασιών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων του κλάδου, μεταφέροντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που προηγήθηκαν, απαίτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα του αντιεκπαιδευτικού νόμου το οποίο η πλειοψηφία στο ΔΣ δεν είχε βάλει καν στην ημερήσια διάταξη και η πρόταση που υιοθετήθηκε από το σώμα των αντιπροσώπων είναι η κατάργηση του Νόμου που μόνο αρνητικά έχει να φέρει στην εκπαίδευση και όχι η κατάργηση μόνο "αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων" που ζητούσε η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε χτες τις εργασίες της 67ης γενικής συνέλευσης ήταν το πρόγραμμα δράσης, το οποίο είναι και πάλι ένα ασαφές κείμενο, που δίνει τη δυνατότητα όπως και πέρσι στο ΔΣ της ΔΟΕ να το χειριστεί κατά βούληση. Για το πρόγραμμα δράσης, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινούν από το Σεπτέμβρη και θα κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης καθώς και τους άλλους εργαζόμενους που θίγονται εξίσου από αυτή την κυβερνητική πολιτική.

Η ΔΕΕ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη κωλυσιεργία του προεδρείου και την πλειοψηφία των αντιπροσώπων της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που μόλις διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα δεν τους ευνοούσαν και λίγο πριν λήξουν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης αποχώρησαν από την αίθουσα ούτως ώστε να μην υπάρχει απαρτία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην συζητηθούν σοβαρά ζητήματα που θα απασχολήσουν τον κλάδο από το Σεπτέμβρη. "Αυτό δείχνει το ήθος των αντιπροσώπων των παρατάξεων αυτών", τόνιζαν οι εκπρόσωποι της ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ