Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το κάνανε "γαργάρα"

Εντύπωση προκάλεσε, στη χτεσινή πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, η καταγγελία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μ. Κοψίδη, περί επιστολής του Ν. Μπερνς στο ΕΡΣ, σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός πρεσβευτής δίνει στο τελευταίο περιθώριο δύο μηνών για να δώσει τις τηλεοπτικές άδειες. "Μα, τι είμαστε, σύγχρονο προτεκτοράτο; Δεν έχουμε δικούς μας νόμους;", αναρωτήθηκε δικαιολογημένα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε και το γεγονός πως, μετά τον Μ. Κοψίδη, μίλησαν ο Λ. Βάσσης, ως εκπρόσωπος του ΣΥΝ (είναι και μέλος του ΕΡΣ) και ο Γ. Κασιμάτης, πρόεδρος του ΕΡΣ, χωρίς να αναφερθούν καθόλου στη συγκεκριμένη και σοβαρότατη καταγγελία, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ν. Αθανασάκης, προτίμησε το δρόμο των υπεκφυγών. Γνωρίζω, είπε ο τελευταίος, ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους υψηλού διανοητικού επιπέδου και, επόμενα, δε χρειάζεται να απαντήσω τίποτε στις κατηγορίες, περί προτεκτοράτου.

Πράγματι, έτσι είναι, κ. Αθανασάκη. Ολοι εκεί μέσα κατάλαβαν ότι κι εσείς και η κυβέρνηση κάνετε "γαργάρα" άλλη μια χεροπιαστή απόδειξη της προκλητικής και επεμβατικής τακτικής του Αμερικανού ανθύπατου στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ