Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλαπλά μηνύματα

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας - καθώς βρίσκεται σε σταυροδρόμι - ο αγώνας κατά των ναρκωτικών, επισημαίνει με δήλωσή της η Μαριέττα Γιαννάκου και τονίζει: "Η ανάγκη για μια ακόμη εντονότερη συμμετοχή στη διεθνή προσπάθεια πάταξης της διεθνούς παρανομίας και βίας γίνεται πλέον επιτακτική. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σύγχρονες κοινωνίες είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανάπτυξης των μελών τους, μέσα σ' ένα ποιοτικό περιβάλλον ασφάλειας. Είναι παράλογο, όταν ο νόμος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, να καταφεύγουμε στην κατάργηση του αντικειμένου του. Τα ναρκωτικά είναι ένα "κακό", που οφείλουμε να καταπολεμήσουμε και όχι μια κατάσταση με την οποία είναι δυνατό να συμβιβαστούμε".

Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών προϋποθέτει την αναζήτηση των αιτίων, που ωθούν τη νεολαία στο περιθώριο, στην εξαθλίωση και τελικά στο θάνατο.

Η Επιτροπή Φορέων για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών του Βόλου και της Νέας Ιωνίας επισημαίνει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η επιτροπή ζητά τον έλεγχο και την επιβολή κωδίκων δεοντολογίας στη λειτουργία των ΜΜΕ και την αντιμετώπιση της επικίνδυνα αυξανόμενης ανεργίας της νέας γενιάς, που στο Νομό Μαγνησίας ανέρχεται στο 62%. Ακόμα ζητά τη λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών για γονείς και νέους στο Βόλο, το σταμάτημα των περικοπών από τις θεραπευτικές κοινότητες, την ουσιαστική ενίσχυσή τους και τη δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας στο Βόλο. Ακόμα η επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη ανάδειξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σύμμαχο της αντίστασης κατά των ναρκωτικών.

"Οχι στη ναρκο-υποταγή" είναι το σύνθημα της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Αρτας η οποία τονίζει: "Είναι ολοφάνερο ότι όλοι όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν τις ουσίες νομιμοποιούν την ίδια την κρίση του σάπιου συστήματος. Του συστήματος που συνθλίβει τα όνειρα των νέων και την ίδια στιγμή τούς πουλά ψεύτικους παραδείσους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ