Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Ολύμπου

Αρχίζει σήμερα το Φεστιβάλ Ολύμπου, που φέτος κλείνει 27 χρόνια ζωής, στο αρχαίο Θέατρο του Δίου και στο Κάστρο του Πλαταμώνα και θα διαρκέσει έως τις 6/9. Η έναρξη θα γίνει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Στις 20 συνολικά εκδηλώσεις, περιλαμβάνονται δώδεκα θεατρικές παραστάσεις με τραγωδίες και σαιξπηρικά έργα και οχτώ συναυλίες, μεταξύ άλλων των Γ. Μαρκόπουλου και Στ. Ξαρχάκου.

Το Φεστιβάλ κάθε χρόνο προσελκύει, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περίπου 40.000 θεατές από τη Μακεδονία και Θράκη και ξένους τουρίστες. Ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 110 εκατ., από τα οποία τα 20 περίπου διαθέτει το ΥΠΠΟ. Τα υπόλοιπα καλύπτονται από χορηγίες και την αγάπη του τοπικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Γ. Φουρνιάδη, για τη λύση διαφόρων προβλημάτων των Οργανισμών Πολιτισμού Φιλίππων, Κασσάνδρας και Ολύμπου, θα δημιουργηθεί μια άτυπη "ομοσπονδία" τους, προκειμένου να υπάρχει μια επίσημη εκπροσώπησή τους στα κέντρα εξουσίας και να επιτευχθεί η μακροχρόνια επιβίωση και ανάπτυξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ