Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Καταπέλτης η ΟΥΕΦΑ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ που συνεδρίασε χτες, επικύρωσε την εισήγηση της επιτροπής διασυλλογικών αγώνων και έτσι η ΑΕΚ, για να λάβει μέρος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα πρέπει ν' αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι τις 20 Ιούλη. Ομως η πολυεθνική εταιρία, επίσημα, διά του τοποτηρητή της Ντάνιελ Λέβι, υποστηρίζει: "δεν πρόκειται να πουλήσουμε".

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια ν' αναστρέψει το αρνητικό κλίμα για τους εργοδότες του, ο Λέβι επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία: "Γιατί στην Ελλάδα κατηγορούν την ENIC και όχι την ΟΥΕΦΑ; Αυτή άλλαξε θέσεις όχι εμείς". Στο Λονδίνο, αλλά και τη Ν. Φιλαδέλφεια ελπίζουν πως η ετυμηγορία, που αναμένεται στις αρχές της βδομάδας, του αρμόδιου δικαστηρίου θα τους δικαιώσει, δηλαδή θ' αναστείλει την ισχύ της απόφασης για ένα χρόνο.

Πάντως πληροφορίες θέλουν έντονες παρασκηνιακές κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Και όταν τα... ηνία αναλαμβάνει το παρασκήνιο, πολύ δύσκολα τ' αποτέλεσμα είναι καλό. Δεδομένο είναι ότι η ENIC θα κοιτάξει το συμφέρον της, που σαφώς συγκρούεται με της ΑΕΚ. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν οριστική αποχώρησή της από το ποδόσφαιρο, με πώληση όλων των ομάδων που έχει στην κατοχή της. Στην προσπάθεια λοιπόν μερικής ή ολικής απόσβεσης, θεωρούν σχεδόν βέβαιη την πώληση παιχτών που θα φέρουν πολλά χρήματα... Πάντως, στην ΑΕΚ η ανακατωσούρα δημιουργεί στασιμότητα στα μεταγραφικά και αυτό από μόνο του είναι βαριά συνέπεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ