Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - ΗΠΑ 1 - 0
Φτωχό σκορ και θέαμα

Παρά τη νίκη επί των ΗΠΑ με 1 - 0 (4 Κομλιένοβιτς) οι Γιουγκοσλάβοι δεν έφυγαν απόλυτα ευχαριστημένοι από το "Λα Μποζουάρ". Επιθυμούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ ώστε να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Τώρα ως δεύτεροι θα συναντηθούν με τους Ολλανδούς.

Από την άλλη οι Αμερικανοί προσπάθησαν, είχαν κάποιες ευκαιρίες, π.χ., μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο δοκάρι του Χέιντουκ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τουλάχιστον μια ισοπαλία στη διοργάνωση. Ετσι επιστρέφουν πίσω με πληγωμένο γόητρο αφού πήγαν στη Γαλλία με βλέψεις για κάτι καλό.

Ο τραυματισμός του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς ήταν το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Σάντρατς: "Ο τραυματισμός του Μιγιάτοβιτς μας ενόχλησε πολύ. Αντικαταστάθηκε γιατί θέλουμε να τον προφυλάξουμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που είχαμε στο Β' ημίχρονο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έπαιξε ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς. Εκανε ό,τι μπορούσε. Στόχος μας παραμένει να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται σ' αυτήν τη διοργάνωση. Δε διαλέγουμε τους αντιπάλους μας. Το επόμενο παιχνίδι (εναντίον της Ολλανδίας) θα φέρει αντιμέτωπες δύο ομάδες με μεγάλη τεχνική και θα δούμε τι θα προκύψει από αυτό", κατέληξε.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Στιβ Σάμπσον δήλωσε: "Δείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όμως είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις νίκη σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να βελτιώσουμε τις επιθετικές μας αδυναμίες. Σχετικά με το μέλλον μου στην Εθνική, δεν έχω μιλήσει ακόμη με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Η απόφαση θα είναι δική τους, όμως εγώ είμαι υπερήφανος για την απόδοσή της ομάδας μου στο παγκόσμιο κύπελλο".

Ο Αιγύπτιος Γκαμάλ Γκαντούρ "κιτρίνισε" τους Ρέινα, Στάνκοβιτς, Ογκνιένοβιτς.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Κράλι, Ντζόροβιτς, Γιοκάνοβιτς, Μιχαϊλοβιτς, Κομλιένοβιτς, Στάνκοβιτς (55' Μπρνόβιτς), Γιούγκοβιτς, Πέτροβιτς, Στοϊκοβιτς (63' Σαβίτσεβιτς), Μιγιάτοβιτς (31' Ογκνιένοβιτς), Μιλόσεβιτς. ΗΠΑ: Φρίντελ, Ρέτζις, Ντούλεϊ (82' Μπαλμπόα), Μεζονέβ, Μουρ (58' Ραντοσάβλιεβιτς), Χέιντουκ (65' Γουϊνάλντο), Μπερνς, Στιούαρτ, Ρέινα, Τζόουνς, Μακ Μπράιντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ