Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΡΑΝ 2-0
Απλά... νίκησε

Για μια ακόμα φορά η Γερμανία κέρδισε, το Ιράν αυτή τη φορά, αλλά δεν έπεισε ότι διαθέτει το... κάτι, που χρειάζεται για να φτάσει ψηλά. Με υψηλό μέσο όρο ηλικίας, γεγονός που αποκλείει κάθε περίπτωση φρεσκάδας, στηρίχτηκε ξανά στην επιμονή και την πειθαρχία. Ετσι, με γκολ των Μπίερχοφ (50), Κλίνσμαν (58), κατέβαλε την αντίσταση των Ιρανών που ξανακέρδισαν τις εντυπώσεις. Μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ.

Ο προπονητής του Ιράν, Τζαλάλ Ταλεμπί χαρακτήρισε το παγκόσμιο κύπελλο μοναδική εμπειρία και πρόσθεσε: "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αφού μπορέσαμε να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και ειδικά τους διοργανωτές αυτού του καταπληκτικού Μουντιάλ. Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο πολύ πιο δυνατό από εμάς σε όλα τα επίπεδα και έτσι δεν έχω να πω τίποτα για τους παίκτες μου. Αυτός ο αγώνας θα χρησιμεύσει ως εμπειρία για το μέλλον του ιρανικού ποδοσφαίρου".

Ο Μπίερχοφ επισήμανε πως "έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία. Στο πρώτο ημίχρονο κινδυνεύσαμε και σε αρκετές περιπτώσεις φοβηθήκαμε από τα μακρινά σουτ των Ιρανών. Ομως μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε, ηρεμήσαμε και φθάσαμε σε μία άνετη νίκη". Ενώ ο προπονητής του, Μπέρτι Φογκτς, ανέφερε: "Γνώριζα ότι το Ιράν έχει καλή ομάδα και πιστεύω ότι σήμερα το απέδειξε. Στο ημίχρονο μίλησα με τα παιδιά και προσπάθησα να τα ηρεμήσω. Για τη συνέχεια τώρα, ξέρουμε ότι το Μεξικό είναι μία πολύ σκληρή ομάδα και είμαστε ευτυχείς που θα παίξουμε αντίπαλοι".

Ο διαιτητής Επιφάνιο Γκονζάλεζ Τσάβεζ, από την Παραγουάη, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κλίνσμαν, Χέσλερ, Νταεϊ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέπκε, Τον (46' Χάμαν), Κόλερ, Βερνς, Χάινριχ, Ματέους, Χέλμερ, Τάρνατ (77' Τσίγκε), Χέσλερ (70' Κίρστεν), Κλίνσμαν, Μπίερχοφ.

ΙΡΑΝ: Αμπενρζαντέχ, Χακπούρ, Πασαζαντέχ, Μοχαμαντχανί, Μπαγκερί, Εστιλί, Μιναβάντ, Μαχνταβίκια, Ζεριντσέχ (71' Ντιν Μοχαμαντί), Αλί Νταεϊ, Αζιζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ