Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν ο Στ. Μάνος καμαρώνει...

Υπάρχουν μερικά στελέχη των εκσυγχρονιστών, που προκαλούν το θαυμασμό ακόμα και σε αγρίως νεοφιλελεύθερους για την αποτελεσματικότητά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο διοικητής της Εθνικής, για τον οποίο ο Στ. Μάνος δηλώνει σε συνέντευξή του (στον "Ελεύθερο Τύπο"): "Ξέρετε, ο κ. Καρατζάς πούλησε ένα μεγάλο κομμάτι της Εθνικής, χωρίς να το πάρει είδηση ούτε ο Τύπος. Οταν υπάρχουν ικανές διοικήσεις, η δουλιά γίνεται και δεν ανοίγει μύτη...".

Και, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι όπως τα εμφανίζει ο Στ. Μάνος, γιατί το κομμάτι της Εθνικής δεν το πούλησε μόνος του ο διοικητής της Εθνικής, αλλά η κυβέρνηση Σημίτη, βαδίζοντας στα χνάρια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε, βέβαια, είναι σωστό πως δεν το πήρε είδηση ο Τύπος. Το γνώριζε πολύ καλά, άλλο, όμως, αν εμφανίστηκε ως κίνηση εξυγίανσης και υποστηρίχτηκε πλήρως, εκτός του "Ρ", που το είχε καταγγείλει από τον καιρό που σχεδιαζόταν ακόμη.

Κυρίως, όμως, δεν είναι θέμα "ικανών διοικήσεων", αλλά της γραμμής ξεπουλήματος της κυβέρνησης Σημίτη και των αυξανόμενων αντιστάσεων, που συναντά από τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο και συνολικότερα. Ο Στ. Μάνος, βέβαια, μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης. Ας είναι σίγουρος, πάντως, ότι παραδείγματα όπως αυτό της Εθνικής θα γίνονται όλο και λιγότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ