Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Περιοδείες δημαγωγίας

Η δημαγωγία πάνω στα καυτά και οξυμένα προβλήματα της περιοχής και τα ωραία και παχιά λόγια σε μια ολοφάνερη προσπάθεια ψηφοθηρίας, σε συνδυασμό με τις γενικόλογες και εξωραϊσμένες αναφορές στις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες λύσεις που υποστηρίζει, χαρακτήρισαν τις ομιλίες του Κ. Καραμανλή στους Νομούς Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλίες - καρμπόν στις πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας επιχείρησε να δείξει το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των παραπάνω νομών (εγκατάλειψη, υψηλή ανεργία, "απομόνωση", κλπ.) μόνο με απλές - και υποκριτικές - αναφορές σε αυτά χωρίς να μπαίνει στον κόπο να απαντήσει με ποιο τρόπο θα τα λύσει μια κυβέρνηση ΝΔ. Ετσι, στα Γρεβενά είπε ότι "δε βρέθηκε κανένας χριστιανός να προχωρήσει τις οδικές συνδέσεις με την Κοζάνη, με τα Τρίκαλα, με τη Λάρισα", στη Φλώρινα ότι "η περιοχή είναι ξεκομμένη από τα συγκοινωνιακά δίκτυα", παντού έκανε αναφορά στην ανεργία, την αγροτική οικονομία, κ.ο.κ. Το φάρμακο που επικαλούνταν "διά πάσαν νόσον" ήταν η δραστική μείωση του κράτους, μέσω του ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, κλπ., χωρίς όμως συγκεκριμένες αναφορές.

Εμφανίστηκε ως ο πολιτικός που δε δίνει υποσχέσεις, ακριβώς γιατί θέλει να έχει λυμένα τα χέρια του όταν έρθει στην εξουσία, αλλά ταυτόχρονα απέφυγε συστηματικά να παρουσιάσει τις αντιλαϊκές λύσεις που προτείνει το κόμμα του και περιορίστηκε σε γενικές προτάσεις που "χαϊδεύουν τα αυτιά".

Ετσι, στο πρόβλημα της αγροτικής παραγωγής, επιχείρησε να πείσει ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για μείωση του κόστους, χάρη στην προσωπική μάχη που θα δώσει στην ΕΕ, πράγμα που δεν κάνει ο Κ. Σημίτης!

Στο ίδιο μήκος κύματος, εμφανίστηκε αντίθετος στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τη βία των ΜΑΤ, "ξεχνώντας" τη στάση που κρατάει κάθε φορά που ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί καταστολής (Ιονική, εκπαιδευτικοί,κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση, πρόβαλλε την "εποικοδομητική" αντιπολιτευτική τακτική, την οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι "δεν είναι τα άλλα κόμματα αντίπαλοι, γιατί δεν υπάρχουν κόμματα με ξεκάθαρη ιδεολογία, αφού οι ιδεολογίες κατέρρευσαν και μόνο διαχειριστές και νομείς της εξουσίας υπάρχουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ