Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΓΣΕΕ
Αγώνες ΤΩΡΑ!

Ομαδική παράσταση πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές οικοδόμοι στη Συνομοσπονδία

Να πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απορρίπτοντας συνολικά το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και ζητώντας την πλήρη απόσυρσή του, απαίτησαν χτες από τη ΓΣΕΕ, ενόψει της σημερινής Ολομέλειας της διοίκησής της, με ομαδική παράσταση, συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Παίρνοντας το λόγο ο Α. Ζαζόπουλος,πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλο,επισήμανε ότι "η Συνομοσπονδία θα φέρει βαρύτατες ευθύνες και θα είναι υπόλογη για εσχάτη προδοσία απέναντι στην εργατική τάξη, σε περίπτωση που αύριο (σ. σ. σήμερα) δεν πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που να απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου". Συνεχίζοντας ο Α. Ζαζόπουλος ανέφερε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα για την εργατική τάξη, καθώς και ότι νιώθει ντροπή για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Εντονη κριτική ασκήθηκε και στον Γ. Μανώλη,γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, για την ως τώρα στάση του, στάση αποδοχής των βασικών κατευθύνσεων του νομοσχεδίου και όταν του ζητήθηκε να αναφέρει τι θα κάνει στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, αρνήθηκε να δεσμευτεί, σημειώνοντας πως "οι θέσεις μας για το νομοσχέδιο είναι γνωστές και θα τις εκθέσουμε αύριο".

Ο Γ. Μαυρίκος,αν. πρόεδρος της ΓΣΕΕ, απευθυνόμενος προς τους οικοδόμους τόνισε: "Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις απόψεις σας και αύριο θα σημάνουμε στην εργατική τάξη το συναγερμό για αγώνες και κινητοποιήσεις για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου". Τέλος ο Χρ. Πολυζωγόπουλος,προσπαθώντας να δικαιολογήσει την όλη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο, είπε ότι "υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις στο ζήτημα"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ