Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΑΕΑ
Στο πλευρό του λαϊκού κινήματος

Συνήλθε στις 26 και 27 Ιουνίου 1998 η Σύνοδος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ με τη συμμετοχή τακτικών και αναπληρωματικών μελών από όλες τις Νομαρχιακές περιφέρειες της χώρας, που εκλέχτηκαν στο 7ο Τακτικό Συνέδριο, τον Απρίλη του 1996.

Τον απολογισμό δράσης του ΔΣ, για το 9μηνο διάστημα (26, 27-9-97 μέχρι 26-6-98), έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ν. Τερζόγλου.Ενώ τον οικονομικό, αντίστοιχα, ο υπεύθυνος του τμήματος Α. Γιαννίρης,και εγκρίθηκε παμψηφεί.

Η ομιλία του προέδρου περιλάμβανε δυο σκέλη. Το πρώτο περιείχε μια εμπεριστατωμένη πολιτική ανάλυση της διεθνούς και εσωτερικής κατάστασης της χώρας μας και το δεύτερο αναφερόταν στα εσωτερικά προβλήματα της ΠΕΑΕΑ.

Αποφάσεις

Το ΓΣ αφού συζήτησε πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, αποφάσισε τη σύγκληση του 8ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ τον Απρίλη του 1999 και ανέθεσε στο ΔΣ την προώθηση των παρακάτω θεμάτων: - Την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των θυμάτων Κατοχής, και των αγωνιστών του ΔΣΕ. - Την υποστήριξη της πάλης των εργαζομένων στην αντιμετώπιση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. - Την πρακτική δουλιά με χρησιμοποίηση απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης με εγγραφή τους στη δύναμη των Παρ/των. - Την ολοκλήρωση του περάσματος στα ηλεκτρονικά μέσα του αρχειακού υλικού. - Τη βελτίωση της εμφάνισης και του περιεχομένου του περιοδικού "Εθνική Αντίσταση" και του "Ενημερωτικού Δελτίου", τέλος - Τη βελτίωση των οικονομικών.

Επίσης αποφάσισε την υποστήριξη, στις επόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, των δυνάμεων εκείνων που στέκουν στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Ψηφίσματα

Σε ψηφίσματα που το ΓΣ ομόφωνα ενέκρινε διαμαρτύρεται:- Για την αναπάντητη ανοιχτή επιστολήδιαμαρτυρίας που εστάλη από την ΠΕΑΕΑ, το Μάρτη του 1998, στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, για τη μη αντιμετώπιση των άλυτων προβλημάτων των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ. Καταγγέλλει: - Την προσπάθεια παραπλάνησης των αγωνιστών, από εκπροσώπους της κυβέρνησης, ότι με σχετικό νόμο θα δοθεί το βοήθημα στους 10.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι ήταν δικαιούχοι, αλλά δεν είχαν καταθέσει πριν το 1991 τα σχετικά δικαιολογητικά. Ενα ταυτόχρονα μένουν αδικαίωτοι αγωνιστές αναγνωρισθέντες αντιστασιακοί που έγιναν συνταξιούχοι του ΟΓΑ μετά το 1991. Απαιτεί: - Να δοθούν και στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης τα ευεργετήματα που προβλέπουν ο ΑΝ 971/49 και το ΝΔ 179/69, και- Νασταματήσει η κυβέρνηση τις "εκσυγχρονιστικές" προσπάθειες, που έχουν στόχο ένα πλήθος από κατακτήσεις των εργαζομένων. Δηλώνει: - Οτι ενεργά συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα ακόμη και κερδοφόρων ΔΕΚΟ που αυξάνει την ανεργία και τη φτώχεια των εργαζομένων και ότι θα παλέψει σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο μαζί τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τέλος, Καλεί: - Την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο που είναι σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της χώρας γενικότερα.

Επί των πεπραγμένων στο Συνέδριο μίλησαν 34 σύνεδροι.

Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών μελών του Γενικού Συμβουλίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

(Από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕΑΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ