Κυριακή 5 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Φραγμός στην ιδιωτικοποίηση η συντονισμένη λαϊκή πάλη

Τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας, η άμυνα των συνόρων, δε συμβιβάζονται με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της άρχουσας τάξης

Ο πυρετός των ιδιωτικοποιήσεων, δεν αφήνει ανέγγιχτο ούτε τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, παρά την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τη χώρα και το λαό μας, λόγω της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Η κλιμάκωση της έντασης στα Βαλκάνια και η υποδαύλιση των εθνικιστικών αντιλήψεων και διεκδικήσεων, οι ανταγωνισμοί των "μεγάλων δυνάμεων", η προώθηση της διανομής του Αιγαίου, κλπ., δημιουργούν εύλογη και έντονη ανησυχία στο λαό. Πολύ περισσότερο, γιατί την ίδια ώρα, η πολιτική της άρχουσας τάξης προσανατολισμένη σταθερά σε μια πορεία πειθήνιας προσαρμογής στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα και παγιδεύει τη χώρα σε ποικίλους και επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς.

Σ' αυτές τις συνθήκες η ημερίδα του ΚΚΕ για τον ευαίσθητο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο "Τιτάνια", αποκτά ιδιαίτερη και μεγάλη σημασία, αφού άπτεται του ζητήματος της εθνικής άμυνας και της ασφάλειας, των συνόρων της χώρας και του λαού μας.

Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνάδουν μαζί της, μπροστά στους υπαρκτούς κινδύνους, να παραδίδουν την αμυντική βιομηχανία και τους εξοπλισμούς βορά στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Οπως τονίστηκε στην ημερίδα, "δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, με βάση την οποία τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων προηγούνται των συμφερόντων της πατρίδας, της αμυντικής θωράκισης της χώρας, όταν οι Αμυντικοί Προγραμματισμοί δεν καθορίζονται από τα αρμόδια θεσμικά κρατικά όργανα, αλλά από τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία, με βάση τις αλλαγές της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης"".

Οι εργαζόμενοι σ' αυτούς τους χώρους, αλλά και όλος ο λαός, πρέπει να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την πάλη τους για την επιβίωση και την ανάπτυξη των μονάδων. Η πάλη αυτή πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική πάλη, με αλλαγή συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο, με τη διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος που να υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του λαού στην προοπτική ενός Μετώπου Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού.


ΣΕΛ.  5   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ