Κυριακή 5 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΟΦΙΚΟ
Στάχτη 6.000 στρέμματα δάσους

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται από χτες όλες οι δυνάμεις της Πυρόσβεσης καθώς παρά τη σχετική ύφεση που παρουσίαζαν χτες το πρωί τα μέτωπα της φωτιάς, η αύξηση της έντασης των ανέμων δημιουργούσε κλίμα ανησυχίας.

Σχετική ύφεση παρουσίαζε χτες το μέτωπο των πυρκαγιών, σε σύγκριση με την Παρασκευή, που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες εστίες φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χτες το μεσημέρι, από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τρεις ήταν οι μεγάλες πυρκαγιές που εξακολουθούσαν να καίνε δασικές εκτάσεις.

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας συνέχιζε το καταστροφικό της έργο για πέμπτη ημέρα, έχοντας κάνει στάχτη πάνω από 6.000 στρέμματα πευκοδάσους. Απ' την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής διατυπώθηκαν παράπονα για απροθυμία των κατοίκων να συνδράμουν το έργο της δασοπυρόσβεσης, ακόμα κι όταν οι φωτιές έφταναν στα σπίτια τους, ενώ καταγγέλθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα για νέους εμπρησμούς στο δάσος. Για δεύτερη μέρα έκαιγαν χτες και οι πυρκαγιές στο Δερβένι Κορινθίας και στονΠρόδρομο Φθιώτιδας.

Στη Μεσσηνία η πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το μεσημέρι και έσβησε χτες, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από τις αυλές των σπιτιών του χωριού Καρτερόλι.Ζημιές έπαθαν έξι σταυλαποθήκες, ένα εκκλησάκι και ένα ελαιοτριβείο, ενώ τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Στο Λεοντάρι Αρκαδίας η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, πιθανότατα από μια καλύβα με άλογα. Χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών αεροπλάνων δεν απειλήθηκε η Μονή Μπούρα, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Ελάτη,δίπλα από τη Βυτίνα,στο Μαυριόρος και στο Μεσολόγγι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ