Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
... Τρελάθηκαν οι Γάλλοι

Η κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα της Γαλλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στάθηκε αφορμή, το κύμα ενθουσιασμού που επικρατούσε εντός και εκτός γηπέδου, να μεταφερθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η επόμενη μέρα της επιτυχίας των "Τρικολόρ" βρήκε το γαλλικό Τύπο να αποθεώνει την εθνική ομάδα της χώρας του. Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ που έγραψε: "Στις 14 Ιούλη του 1789 έπεσε το κάστρο της Βαστίλλης και τώρα στις 12 Ιούλη κατακτήσαμε το κάστρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου". Ανάλογα διθυραμβικά ήταν και τα πρωτοσέλιδα των υπολοίπων εφημερίδων. "Είναι δικό μας", αναφέρει η ΛΕ ΠΑΡΙΖΙΕΝ, ενώ η ΕΚΙΠ μιλάει με τα κολακευτικότερα λόγια για τον πρωταγωνιστή του τελικού: "Ζιντάν, ο κυρίαρχος του κόσμου!".

Ως "νέα γαλλική επανάσταση" βάφτισε η ΛΕ ΦΙΓΚΑΡΟ την κατάκτηση του τίτλου, δείχνοντας, παράλληλα, σοβινιστική τάση, γράφοντας: "Η Γαλλία στο τέλος της χιλιετίας βρίσκεται στην κορυφή και πρέπει να παραμείνει εκεί".

Η ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ, ναι μεν φιλοξενεί ευμενή σχόλια για την επιτυχία του Ζιντάν και των συμπαιχτών του, τονίζει, όμως, "πως η επιτυχία αυτή είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να ξεχάσει τα μεγάλα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει τη χώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ