Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασκήθηκε δίωξη κατά του Β. Βεντούρη

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πειραιά, Αντώνης Λιόγας,εναντίον του εφοπλιστή Βαγγέλη Βεντούρη, ο οποίος φέρεται να είναι ως ο ένας από τους δράστες που πυροβόλησαν την περασμένη Κυριακή το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, τον εφοπλιστή Κ. Αγαπητό,για ξεκαθάρισμα οικονομικών λογαριασμών.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον Β. Βεντούρη στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, Μ. Τσιριμόκου,από την οποία ο εφοπλιστής ζήτησε προθεσμία μέχρι αύριο στις 10 το πρωί για να απολογηθεί. Τον Β. Βεντούρη αναγνώρισε ο ίδιος ο Κ. Αγαπητός, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κανένα κίνδυνο στο "Τζάνειο" Νοσοκομείο Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Β. Βεντούρης υποστήριξε και χτες στον εισαγγελέα, ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και ότι το βράδυ της Κυριακής βρισκόταν μαζί με τρεις φίλους του στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ενώ με δηλώσεις του αργότερα προς τους δημοσιογράφους σημείωσε: "Λυπάμαι γι' αυτό που συνέβη στον άνθρωπο. Ομως ακόμα περισσότερο λυπάμαι που ο άνθρωπος που χτυπήθηκε κατηγορεί εμένα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα το δείτε στην πορεία". Ωστόσο ο συνήγορος του Β. Βεντούρη, Πέτρος Μαντούβαλος,δεν απέρριψε ότι υπήρχαν σοβαρές κόντρες μεταξύ των δύο εφοπλιστών λέγοντας: "Οι κακές τους σχέσεις είναι δεδομένες".

Ο Β. Βεντούρης εξακολουθεί να κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας

Να σημειωθεί ότι Κ. Αγαπητός υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό δεχόταν απειλές από τον Β. Βεντούρη, επειδή αγόρασε πριν από δύο βδομάδες περίπου, σε πλειστηριασμό που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα, το επιβατηγό πλοίοΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ 2,το οποίο ανήκε στον Β. Βεντούρη και είχε κατασχεθεί πριν από τρία χρόνια. Ο Κ. Αγαπητός πριν δύο περίπου χρόνια είχε αγοράσει και δεύτερο κατασχεμένο πλοίο του Β. Βεντούρη, το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ 1 το οποίο έχει μετονομάσει σε ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ