Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανεφάρμοστες οι αγορανομικές διατάξεις, λέει ο ΣΕΣΜΕ

Διευκρινιστικές συμπληρωματικές διατάξεις για το πώς θα εφαρμοστούν στην αγορά οι αγορανομικές διατάξεις, που εξέδωσε προσφάτως το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορούν στον τομέα του λιανεμπορίου και στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο. Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ), με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, εκφράζει τις αντιδράσεις του σχετικά με το άρθρο της αγορανομικής διάταξης για το λιανεμπόριο, που αναφέρεται στη χρήση των χώρων προβολής προϊόντων των σούπερ μάρκετ, με το επιχείρημα του ανεφάρμοστου...

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει τα εξής:

  • Οι τιμές που θα αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους κατ' είδος θα είναι οι καθαρές τιμές χονδρικής πώλησης, που προκύπτουν από τις τιμολογηθείσες από τις επιχειρήσεις κατά την 11η/7/98 λιανικές τιμές (χωρίς ΦΠΑ) μετά την αφαίρεση του μεσοσταθμικού ποσοστού έκπτωσης κατ' είδος.
  • Οι επιχειρήσεις που πωλούν χονδρικώς είδη ανταλλακτικών υποχρεούνται να εκδώσουν τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης με τις τιμές που ίσχυαν κατά την 11η/7/98, οι οποίοι και θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την 9η/8/98 στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλλουν εντός του Ιανουαρίου εκάστου έτους, στην ίδια υπηρεσία, τον ισχύοντα κατά την ημερομηνία υποβολής τιμοκατάλογο χονδρικής πώλησης με τα παραπάνω είδη και τις τιμές αυτών. Τέλος, απαγορεύεται σε όσες επιχειρήσεις πωλούν λιανικώς να κατέχουν, τοποθετούν, αναρτούν και εφαρμόζουν, με οποιοδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων - δικτύων, τιμοκαταλόγους λιανικής πώλησης με το ονοματεπώνυμο, ή την επωνυμία, ή το εμπορικό σήμα των επιχειρήσεων χονδρικής πώλησης από την 1η/9/1998.
  • Για τις ρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα παροχής διαφόρων υπηρεσιών προβολής, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων προμηθευτών και στις οποίες αντιδρά ο ΣΕΣΜΕ, διευκρινίζεται ότι οι υπεραγορές που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν τιμοκατάλογο και να εφοδιάζουν με αυτόν τους προμηθευτές τους. Τυχόν εκπτώσεις επί του τιμοκαταλόγου αυτού θα αναγράφονται στο εκδιδόμενο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ