Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επονται και άλλα δυσάρεστα

Δήλωση του Π. Πάλμου, Α' αντιπροέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Σχολιάζοντας το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο Α αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Π. Πάλμος,με δήλωσή του το χαρακτηρίζει "παιδάκι" της σχετικής 96/92 Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι "έπονται και άλλα δυσάρεστα". Στην ίδια δήλωση σημειώνει:

"Η Οδηγία, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ενέργειας μεταξύ ΗΠΑ - Ιαπωνίας - ΕΕ, καταργεί το μονοπώλιο των κρατικών επιχειρήσεων στην παραγωγή, με σκοπό το κέρδος των βιομηχάνων είτε ως παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας είτε ως καταναλωτές, με τα χαμηλά τιμολόγια, και συγχρόνως τις αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό, την εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Οπως δείχνει και η διεθνής εμπειρία, θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος για τα εκατομμύρια των λαϊκών καταναλωτών, το ειδικό τιμολόγιο για τους αγρότες και το ενιαίο τιμολόγιο για όλη τη χώρα θα μπουν σε αμφισβήτηση, ο εγχώριος λιγνίτης και τα υδροηλεκτρικό θα καταργούνται με την είσοδο του φυσικού αερίου στη χρήση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα την εξάρτηση της χώρας και την κατασπατάληση της μισής τουλάχιστον θερμογόνου δύναμης.

Για τους εργαζόμενους η εφαρμογή του νόμου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων από ιδιώτες, την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, θα έχει αρνητικές συνέπειες στο ασφαλιστικό τους, στις εργασιακές σχέσεις.

Για το σκοπό αυτό τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα αντιδράσουν και δε θα θυσιαστούν στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" και της ανταγωνιστικότητας.

Παρότι μέχρι σήμερα αρκετά από αυτά προχωρούν, δεν υπάρχουν αντιδράσεις λόγω της τακτικής που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ), αφού αποδέχονται σχεδόν το σύνολο των νομοσχεδίων της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι από τα κάτω θα αντιδράσουν με επιτροπές σωτηρίας σε όλες τις πόλεις. Ηδη δημιουργήθηκε στην Πτολεμαϊδα και την Παρασκευή 17/7/98 (σήμερα) θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ