Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτο τεστ εντός με Πολωνία

Κορυφώνεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 29 Ιούλη έως 9 Αυγούστου.

Το εθνικό μας συγκρότημα χτες το βράδυ επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Πολωνία σε φιλικό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί επίσημο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων (21.00) στο ΟΑΚΑ. Τα τελικά συμπεράσματα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Παναγιώτη Γιαννάκη, για τη δωδεκάδα που θα πάρει μέρος στο 13ο Μουντομπάσκετ, αναμένεται να βγουν μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς τουρνουά "Ακρόπολις", που αρχίζει την Κυριακή με τη συμμετοχή, εκτός της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Πολωνίας και ομάδας επιλέκτων από κολέγια των ΗΠΑ.

Εξάλλου, την απόλυτη ικανοποίησή του για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι εργασίες στα δυο στάδια (ΣΕΦ και ΟΑΚΑ) που θα γίνουν οι αγώνες, εξέφρασε ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της ΦΙΜΠΑ, Λιούμπομιρ Κοτλέμπα, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια για τους αγώνες του Μουντομπάσκετ, αφού 13 ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, έχουν πωληθεί 40.711 "μαγικά" χαρτάκια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα η πώληση θα ξεπεράσει το 1/4 του συνόλου.

Στο μεταξύ συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό την προετοιμασία τους, οι άλλες 15 ομάδες που θα έρθουν στην Αθήνα. Σε φιλικά παιχνίδια η Λιθουανία επικράτησε της Ισπανίας με 84-79, το Πουέρτο Ρίκο (χωρίς τον Ρίβας που αποκλείστηκε) του Μεξικού με 72-58 και η Αργεντινή της Βραζιλίας με 71-63, έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Ομπέρτο του Ολυμπιακού.

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Εθνική ομάδα των ελπίδων στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Τράπανι της Σικελίας. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από τη Γερμανία με 64-69, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 28 με 48-31. Ο Ντικούδης ξεχώρισε για την Εθνική, σημειώνοντας 19 πόντους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ