Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέντρο προπαγάνδισης της ΟΝΕ το Ζάππειο

Σε κέντρο προπαγάνδισης και εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, που εφαρμόζει με ευλαβική συνέπεια η κυβέρνηση, μετατράπηκε από χτες και το Ζάππειο Μέγαρο. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η χτεσινή φιέστα των εγκαινίων του Πολυθεματικού Κέντρου Ενημέρωσης για το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, που έγινε χτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΕΘνικής Οικονομίας. Στην ουσία, το Πολυθεματικό Κέντρο στο Ζάππειο δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ένα κέντρο που θα παράγει επιχειρήματα για να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσο καλή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Μάαστριχτ, απ' όπου η Ελλάδα εισπράττει και θα εισπράττει πακτωλό χρημάτων!

Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Πολυθεματικού Κέντρου Ενημέρωσης για το ΚΠΣ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, δήλωσε "ευτυχής" που σ' αυτόν... έλαχε ο κλήρος να εγκαινιάσει τη "σημαντική έκθεση για την πορεία του ΚΠΣ και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, των Ελλήνων πολιτών, για το τι σημαίνει το ΚΠΣ". Από το ίδιο βήμα, επανέλαβε τους τρεις άξονες της κυβερνητικής πολιτικής (δηλαδή τη συνέχιση της πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ το 2001), τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (με την ανάθεση για ληστρική εκμετάλλευση των μεγάλων έργων σε ιδιώτες) και τρίτον, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών (με την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα με τις νέες εργασιακές σχέσεις και την ανατροπή του ισχύοντος κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος).

Προσφέροντας ένα δείγμα γραφής, για τον τύπο της "ενημέρωσης" που θα προσφέρει το Πολυθεαματικό Κέντρο στο Ζάππειο, ο Γ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν ή γίνονται (αεροδρόμιο Σπάτων, ΜΕΤΡΟ κλπ.), καθώς και αυτά που "θα" γίνουν με την οικονομική στήριξη της Κοινότητας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι στόχοι της ΟΝΕ είναι και "εθνικοί στόχοι"! Αναδιανομή κοινοτικών κονδυλίων

Με το βλέμμα στραμμένο στους κοινοτικούς αξιωματούχους - τους επιτρόπους Φλιν και Ματίες που φτάνουν αυτή τη βδομάδα στη χώρα για να ελέγξουν την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τους τομείς των μεγάλων έργων και των κονδυλίων του ΚΠΣ - εμφανίστηκε χτες ο Δ. Ρέππας, ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την "κόντρα" εντός του Υπουργικού Συμβουλίου, με αφορμή την έκθεση αξιολόγησης των υπουργείων σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, την οποία είχε παραγγείλει το ΥΠΕΘΟ και η οποία αποδίδει "αποτυχία" σε υπουργούς, όπως ο Κ. Λαλιώτης, η Β. Παπανδρέου, ο Γερ. Αρσένης, ο Α. Μαντέλης κ.ά.

Ο Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε ότι το θέμα δεν είχε τη διάσταση που δόθηκε στα δημοσιεύματα και πως θα υπάρξει μελέτη που θα δίνει ολοκληρωμένα την εικόνα για την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων... Πάντως κάποιες φήμες ήθελαν χτες, κατά τη συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Γ. Παπαντωνίου, ο πρώτος να "παρατηρεί" τον υπουργό για την έκθεση που παρήγγειλε η οποία προκαλεί προβλήματα στις "εσωκομματικές ισορροπίες". Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στη χτεσινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ΕΘνικής Οικονομίας συζήτησαν το θέμα της αναδιανομής των κονδυλίων του Β ΚΠΣ,ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του ΚΠΣ, στην οποία θα μετάσχει και ο κοινοτικός επίτροπος κ. Φλιν, και της άφιξης της κοινοτικής επιτρόπου Μ. Ματίες (που θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Κ. Σημίτη).

Σήμερα, δε, ο Κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Κ. Σκανδαλίδη. Οι δυο είχαν συμμετάσχει σε πρόσφατη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα το "κοινωνικό πρόσωπο" της κυβέρνησης με... κριτική διάθεση, ενώ ας σημειωθεί ότι Σημίτης - Τσοχατζόπουλος είχαν συμφωνήσει για ένα μεταξύ τους τετ - α - τετ, με αντικείμενο την προώθηση μιας "εφ' όλης της ύλης συμφωνία κυρίων" μεταξύ τους, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου.

Δηλώσεις Παπαντωνίου

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό συζήτησαν για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, καθώς και για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων τραπεζών και ΔΕΚΟ, που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης το τρέχον διάστημα. Ο Γ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στις υπό ιδιωτικοποίηση τράπεζες Κεντρικής Ελλάδος και Ιονική, για τις οποίες οι προθεσμίες υποβολής προσφορών λήγουν αντίστοιχα στις 31 Ιούλη και στις 24 Αυγούστου, καθώς και στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, για τα οποία η προθεσμία λήγει στις 27 του μήνα. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν συζητήθηκε το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι αν και είναι πρόωρο να γίνει συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις καθώς η οικονομική πολιτική σχεδιάζεται με την προοπτική του 2001 και της ένταξης της χώρας της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ