Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πρωθυπουργικό όνειρο

"H πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει μια άλλη χώρα και θέλει να δημιουργήσουμε αυτή την άλλη χώρα". Αυτά τα λόγια τα είπε ο πρωθυπουργός. Ηταν λίγο πριν ανακαλύψει ότι το καλοκαίρι κάνει πιο ζέστη από το χειμώνα. Επίσης ανακάλυψε ότι όταν κάνει πολύ ζέστη, τότε δημιουργείται ξηρασία. Και αν αυτή τη ζεστή μέρα τύχει να φυσήξει κιόλας, τότε αν κάποιος βάλει φωτιά ταυτόχρονα σε πέντε σημεία του δάσους, είναι δύσκολο να σβήσει η φωτιά.

Αυτή η ανακάλυψη και το ότι το χειμώνα μόλις η ψιχάλα το γυρίσει σε βροχή εξαφανίζονται ολόκληρες συνοικίες, του έδωσε την ιδέα της δημιουργίας μιας καινούριας χώρας. Χαρακτηρίζει λοιπόν τη βροχή θεομηνία και απαλλάσσει την κυβέρνηση από κάθε ευθύνη. Κι έτσι με το μήνυμα του Θεού και με την εντολή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (41%) ξεκινά για το θεάρεστο έργο αποφασισμένη να τελειώσει εδώ και τώρα.

M' αυτή την τρίτη ανακάλυψη κατάλαβε ότι δημιουργείται μια καθυστέρηση κι έτσι το σχέδιο "Εξαφάνιση Δασών και Φτωχών Συνοικιών" κάνει το όνειρο της δημιουργίας μιας "άλλης χώρας" να συμπέσει ακριβώς με την είσοδό μας στην ΟΝΕ. Φυσικά ως τότε, για τη σίγουρη είσοδό μας στην ΟΝΕ χρειάζονται κι άλλες ενέργειες. Οπως π.χ. τα "Καναντέρ" που "δεν μπορούν να επέμβουν σε υψηλές θερμοκρασίες που περνούν τους 38 βαθμούς Κελσίου και σε ανέμους μεγαλύτερους των 6 μποφόρ και έχουν μηχανές του 1940". Αυτά θα αντικατασταθούν με παλαιότερα αεροπλάνα που θα έχουν λάβει μέρος στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα πετούν μόνο όταν υπάρχει νηνεμία, ευχάριστος καιρός, θα 'χει τελειώσει η πυρκαγιά και θα καίγεται το τελευταίο δέντρο. Ετσι θα σιγουρευτεί καλύτερα η εξαφάνιση των δασών. Εκτός από αυτές τις αλλαγές που θα βοηθήσουν στην ερήμωση της χώρας, θα γίνουν αλλαγές και στις σχέσεις εργασίας. Ετσι που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να δουλεύουν απεριόριστες ώρες και να είναι ελεύθεροι να μην πληρώνονται.

Για να λυθεί το πρόβλημα της ΕΛ.ΑΣ. θα εξακολουθήσει ο εισαγγελέας να ειδοποιεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ένα μήνα πριν από κάθε αιφνίδια έφοδο για να δώσει χρόνο στο υπουργείο να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι αν έγινε ποτέ καμιά παράβαση ήταν για λόγους φιλανθρωπικούς και μόνο.

Μ' αυτές τις μεγαλοφυείς ενέργειες και με τη βοήθεια της ΝΔ που με το σύνθημα "αφήστε κι εμάς να φάμε. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα", είναι βέβαιο ότι θα μπούμε στην ΟΝΕ.

O αρχηγός της ΝΔ κατά το "το 'να χέρι πλένει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο" για να βοηθήσει, θα λάβει πειθαρχικά μέτρα και θα τιμωρεί με διαγραφή όλους τους αντάρτες του κόμματός του που δεν υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Στόχος των δύο κομμάτων θα εξακολουθεί να είναι η εξαθλίωση του λαού και το πρώτο βήμα για το σκοπό αυτό θα είναι η κατάργηση των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα.

Στην "άλλη χώρα" που ονειρεύτηκε ο αρχηγός του κόμματος του 41% του ελληνικού λαού (αφαιρούμε το 20% των δυσαρεστημένων οπαδών του κόμματός του) οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με τη σιγουριά ότι μπορεί να απολυθούν από λεπτό σε λεπτό.

Φυσικά θα απολυθούν όλοι οι καθηγητές που φάγαν ξύλο από τα ΜΑΤ και θα προσλαμβάνονται μόνο καθηγητές που θα δηλώσουν ότι δεν ξέρουν ότι υπάρχουν ΜΑΤ στην Ελλάδα. Οταν τελειώσει το πρόγραμμα εξαθλίωσης τότε θα έχουμε τον τέλειο πολίτη αυτής της "άλλης χώρας". Θα χαμογελάει συνέχεια χωρίς λόγο, κατά το πρότυπο του πρωθυπουργού και δε θα περπατά πια. Θα σέρνεται.

Aυτά ονειρευόταν στον ξύπνιο του ο πρωθυπουργός και χαμογελούσε όπως πάντα όταν πετάχτηκε επάνω τρομαγμένος από τις φωνές που ακούστηκαν από εκατομμύρια Ελληνες. Ηταν ο λαός που Τούρκοι, Γερμανοί και Εγγλέζοι δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν. Είχαν ενωθεί. Ηταν εκεί το κοινό μέτωπο. Ηταν η αξιοπρέπεια. Ηταν η περηφάνια του Ελληνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ