Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ποια ανεργία..!
  • Θρασύτατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που αποδίδει τη δραματική αύξηση της ανεργίας στον "εξορθολογισμό" των μετρήσεων του ΟΑΕΔ!
  • Οι γυναίκες φταίνε, για τον υπουργό Εργασίας, οι νέοι, για τον υφυπουργό...

Καμία αύξηση της ανεργίας δεν υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια (!), σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Ρέππα,ο οποίος μάλιστα χτες χαρακτήρισε και ψευδή τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα οποία η εγγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε αλματωδώς τον περασμένο Ιούνη (50%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι και απέδωσε την αύξηση στον "εξορθολογισμό του συστήματος μετρήσεων"!

Διαψεύδοντας τα ίδια του τα λόγια, αμέσως μετά δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων και νέων ανέργων, οι οποίοι έσπευσαν να καταγραφούν... ωθούμενοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάρτα του ΟΑΕΔ και να ενταχθούν στα προγράμματα του Οργανισμού.

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Καλό είναι - είναι δείγμα εξυγίανσης, αν θέλετε, εξορθολογισμού του συστήματος μετρήσεων - η καταγεγραμμένη ανεργία να δείχνει την πραγματική ανεργία, την επίσημα μετρούμενη ανεργία". Καταλήγοντας, ο Δ. Ρέππας εκτίμησε ότι "δε θα έχουμε επιδείνωση αυτού του μεγέθους".

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας 9,61" χτες, ο οποίος με τη σειρά του απέδωσε στους ίδιους λόγους την αύξηση της ανεργίας τον Ιούνη. Ο υπουργός προχώρησε όμως ακόμα παραπέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ούτε λίγο - ούτε πολύ απέδωσε την αύξηση της ανεργίας στη... μαζική είσοδο στην αγορά εργασίας των γυναικών!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας,ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον περασμένο Ιούνη είχαμε "ένα θετικό πρωτοφανές για τη χώρα ισοζύγιο" απολύσεων και προσλήψεων! Ο υφυπουργός απέδωσε τη μη μείωση της ανεργίας στο ότι... νέοι άνθρωποι ζητάνε δουλιά! Ενώ απέδωσε τη μη παραπέρα αύξηση στους... υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε!

  • Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αρ. Σπηλιωτόπουλος,τόνισε ότι είναι ματαιοπονία να αναμένεται ανάπτυξη από αυτή την κυβέρνηση και - συναγωνιζόμενος σε θράσος και φαιδρότητα την κυβέρνηση - απέδωσε το κύμα απολύσεων στην "επιδείνωση της κατάστασης των ιδιωτικών επιχειρήσεων από την εναντίον τους φορολογική επέλαση, που κλιμακώνει η κυβέρνηση για να χρηματοδοτεί το σπάταλο κράτος"!
  • Την ανησυχία για την έκρηξη της ανεργίας εκφράζει και ο ΣΥΝ,καταγγέλλοντας ότι αποτελεί κόλαφο για την κυβερνητική θριαμβολογία σχετικά με την πορεία της οικονομίας. Ωστόσο, ο ΣΥΝ εντοπίζει και αποδίδει το πρόβλημα κατά κύριο λόγο στη χαμηλή απορρόφηση των πόρων του κοινωνικού ταμείου και του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης...
  • Ο Δ. Τσοβόλας σε δήλωσή του κατήγγειλε "το ανάλγητο πρόσωπο των νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών", αναφέροντας ότι η αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με την έκρηξη υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου αποδεικνύουν περίτρανα την αντιλαϊκή πολιτική του "σημερινού ΠΑΣΟΚ", ενώ προέβλεψε "κοινωνικές θύελλες".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από 6 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία! (2005-02-06 00:00:00.0)
Μισό εκατομμύριο οι επίσημοι άνεργοι... (2004-12-22 00:00:00.0)
Πολιτική τροφοδότησης της ανεργίας (2000-05-17 00:00:00.0)
"Αλχημείες" με την ανεργία (1999-02-09 00:00:00.0)
Προκαλεί βάναυσα η κυβέρνηση (1998-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ