Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς απολύσεις στην ΕΛΒΗΜ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Να απολύσει 36 από τους 140 εργαζόμενους της βιομηχανίας κατασκευής μετασχηματιστών και πινάκων διανομής ΕΛΒΗΜ,αποφάσισε ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος "Γκρουπ Σνέιντερ",στον οποίο ανήκει η βιομηχανία από το 1990, "λόγω σημαντικής μείωσης των παραγγελιών μετασχηματιστών από τη ΔΕΗ...", όπως αναφέρεται σε ολιγόλογη ανακοίνωση του ομίλου.

Μάλιστα, επιδεικνύοντας και... καλή θέληση "επιδοτεί όσους θέλουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εταιρία με ένα ποσό ίσο με το 30% πλέον της αποζημίωσης απόλυσης".

Το σωματείο μέχρι στιγμής έχει αντιδράσει χλιαρά στις προθέσεις της πολυεθνικής και αναμένει την καταληκτική ημερομηνία (21 Σεπτέμβρη) για δηλώσεις "οικειοθελών αποχωρήσεων". Προχτές με το σωματείο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΜ, αποτελούμενη από τους συνδικαλιστές Δ. Τσουμπρή και Π. Πολυμενάκο.Οι συνδικαλιστές κάλεσαν το σωματείο να ενημερώσει τους εργαζόμενους, να οργανώσει την πάλη τους και να επιδιώξει συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία, τη ΓΣΕΕ.

Ο Δ. Τσουμπρής δήλωσε στο "Ρ" ότι "δεν αποκλείεται - και αυτό τονίσαμε στο σωματείο - οι ενέργειες αυτές να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό εκβιασμών της πολυεθνικής ή μετατροπής της επιχείρησης σε εμπορική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ