Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προκαλεί βάναυσα η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζει τα παρακάτω:

"Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, προκαλεί βάναυσα όταν ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δε δείχνουν αύξηση της ανεργίας, αλλά εξορθολογισμό των σχετικών καταστάσεων του Οργανισμού! Ψεύδεται και κοροϊδεύει τον λαό ο Δ. Ρέππας λέγοντας τέτοια απαράδεκτα.

Αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία, που δίνονται από τον ΟΑΕΔ, είναι πλαστά. Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού στο επίσημο έγραφο του ΟΑΕΔ δεν περιλαμβάνονται χιλιάδες μη δηλωμένοι άνεργοι, οι μερικά απασχολούμενοι, καθώς και οι μακράς διαρκείας άνεργοι που δεν επιδοτούνται. Γίνεται, επομένως, σαφές, ότι ένα τεράστιο τμήμα των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας απαξιώνεται και πεινάει, προς δόξαν της "ελεύθερης αγοράς" και των "νέων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης"!!

Η τεράστια αύξηση της ανεργίας αποτελεί τον ακριβέστερο δείκτη της αντιλαϊκότητας της κυβερνητικής πολιτικής. Αποδεικνύει, ότι ο οδοστρωτήρας της ΟΝΕ και της αύξησης των κερδών των μονοπωλίων, πηγαίνει χέρι - χέρι με την εξαθλίωση της εργατικής τάξης.

Η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού δε θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, που με στόμφο εξαγγέλλει κάθε τόσο η κυβέρνηση, όπως δεν υπήρξαν και οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας που η κυβέρνηση είχε επίσης εξαγγείλει. Οπως δήλωσε προχτές - για πρώτη φορά - ο Κ. Σημίτης η ανεργία δε θα αντιμετωπιστεί ούτε με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ!

Ο μονόδρομος των μονοπωλίων γίνεται σε πολλούς πιο ευδιάκριτος. Το ίδιο αρχίζει να γίνεται και με το μονόδρομο των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ