Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θετική εξέλιξη για το ΜΙΝΙΟΝ

Εγκρίθηκε τελικά χτες από το Πολιτικό Εφετείο της Αθήνας η αίτηση του ΜΙΝΙΟΝ για υπαγωγή του στις ρυθμίσεις του άρθρου 44 του νόμου 1892 για το διακανονισμό των χρεών του και το πέρασμα της διοίκησής του στα χέρια πιστωτών. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας της επιχείρησης.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται η σύνδικος της πτώχευσης, που τώρα διαχειρίζεται την επιχείρηση, να παραδώσει τη θέση της στον κύριο μέτοχο και αυτός με τη σειρά του να συγκαλέσει σύσκεψη των νέων μετόχων (δηλαδή των πιστωτών που αποδέχτηκαν την παραπάνω διαδικασία) για να εκλέξουν το νέο ΔΣ της επιχείρησης.

Με ανακούφιση πληροφορήθηκαν την απόφαση οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ, οι οποίοι συντέλεσαν αποφασιστικά με τους συνεχείς αγώνες τους σ' αυτή τη θετική εξέλιξη. Να σημειώσουμε ότι ήταν οι εργαζόμενοι αυτοί που πίεσαν αρχικά να κατατεθεί η αίτηση και στη συνέχεια να εκδικαστεί, αφού από τη μέρα κατάθεσής της το Εφετείο ανέβαλλε συνεχώς την εκδίκαση, επικαλούμενο κάθε φορά έλλειψη κάποιου εγγράφου από το φάκελο. Σήμερα οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα έως ότου διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ