Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απεργιακός συναγερμός

Αύριο η πανεργατική πανελλαδική απεργία για την απόσυρση του νομοθετικού τερατουργήματος. Απεργιακή συγκέντρωση στις 9 πμ στην πλατεία Κάνιγγος. Προσυγκέντρωση στις 8.30 στην Ομόνοια

Σε μια αγωνιστική, πανελλαδική, απεργιακή πανστρατιά για να καταδικαστεί στο σύνολό του το αντεργατικό νομοσχέδιο που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και να απαιτηθεί η απόσυρσή του, καλούνται αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όλης της χώρας, όπου απλώνεται η 24ωρη πανελλαδική απεργία που υποχρεώθηκε να κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 9πμ στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 8.30πμ στην Ομόνοια.Για την προετοιμασία της κινητοποίησης και την ενημέρωση των εργαζομένων, συνεχίζονται οι περιοδείες στους τόπους δουλιάς.

Κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ ΔΕΚΟ - Τραπεζών, αποτελούμενο από τους Η. Σταμέλο (ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ), Σ. Μανούσο ("Ολυμπιακή"), Γ. Ποντικό (ΟΤΟΕ) και Γ. Κρίκα (ΕΛΤΑ), επισκέφθηκε χτες το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ στη Φιλοθέη - Κηφισιά, στα πλαίσια της προσπάθειας της παράταξης για περιοδείες ενημέρωσης στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις ρυθμίσεις του αντεργατικού νομοσχεδίου και για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων που έχει βάλει "πλώρη" η κυβέρνηση, μεταφέροντας την εμπειρία ο καθένας απ' το χώρο που προέρχεται. Επισήμαναν πως τα προβλήματα των ΔΕΚΟ είναι κοινά μεταξύ τους, αλλά και με τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζόμενων. Επέκριναν τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών και έθεσαν το θέμα του συντονισμού της δράσης από τα κάτω.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ενώ αναγνώρισαν τη δραστηριότητα και την ορθότητα των θέσεων της ΕΣΑΚ. Επίσης, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα κατακτηθεί η κοινή στάση και αντίδραση απ' τα κάτω.

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ πρότειναν την προοπτική σύστασης κοινών μεικτών επιτροπών από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση και ρήξη με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να ξεπεραστεί η σκόπιμη παθητικοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων.

- Την ανάγκη του αγωνιστικού ξεσηκωμού για να μην περάσει το νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης, επισήμανε ο Χ. Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία ΧΙΛΤΟΝ και HOLLIDAY IN,όπου περιόδευσε χτες επικεφαλής κλιμακίου συνδικαλιστών.

"Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και εφαρμοστεί ειδικά στον κλάδο μας που είναι εποχιακός - τόνισε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής - θα διαλυθούν τα πάντα. Το σύνολο των εργαζομένων θα μετατραπούν σε "απασχολήσιμους". Αν σήμερα χρειάζονται 45 χρόνια και πάνω για να βγει κάποιος στη σύνταξη, με το νομοσχέδιο καταδικάζονται οι εποχιακά εργαζόμενοι να μην πάρουν σύνταξη και εφάπαξ ποτέ".

- Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, οΣύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης - Καματερού - Α. Λιοσίων,και καλεί στην προσυγκέντρωση στις 8.30πμ στην Ομόνοια.

Το σύνολο του νομοσχεδίου καταδικάζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Εργαζομένων Συμβολαιογραφείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννίνων, Κρήτης και καλούν στην πανελλαδική απεργία.

Στην απεργία συμμετέχει με απόφασή της, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,που απορρίπτει τις απαράδεκτες - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της - διατάξεις του και ζητά τη... "βελτίωση του περιεχομένου του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ