Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά "παρών" ο Πειραιάς

Στις 10 πμ στο ΕΚΠ η απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία. Σε ρόλο απεργοσπάστη η ηγεσία της ΠΝΟ

"Καθ' όλα έτοιμοι", δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά να δώσουν το μαζικό αγωνιστικό "παρών" τους στην αυριανή 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν 21 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η θέληση των εργαζομένων να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική και η απαίτησή τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που χτυπά στην "καρδιά" τις εργασιακές σχέσεις, καταγράφτηκε χτες από τους συνδικαλιστές που τα ξημερώματα έκαναν εξόρμηση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,αλλά και από τις περιοδείες σε εργοστάσια και γιαπιά του Πειραιά και στα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,η πλειοψηφία της οποίας ανέλαβε ξανά το ρόλο του απεργοσπάστη, καθώς, εκτελώντας προφανώς άνωθεν εντολές, αποφάσισε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας... δεν αφορά τους ναυτεργάτες!

Τα 21 σωματεία της δύναμης του ΕΚ Πειραιά με κοινή τους ανακοίνωση απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους του Πειραιά καλώντας τους: "Απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων - εφοπλιστών - τραπεζιτών και εξαγορασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, να αντιτάξουν το μέτωπο των εργαζομένων - ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας, ακόμα και των μεσαίων στρωμάτων που συνθλίβονται και να κάνουμε τη μεγάλη αντεπίθεση, ανατρέποντας την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική".

Η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" με κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: "Την αντεργατική αυτή πολιτική τη ζούμε στο χώρο μας με την εφαρμογή των αντιναυτεργατικών μέτρων του ΥΕΝ που οδηγούν στη μετατροπή της ελληνικής σημαίας σε σημαία ευκαιρίας, το μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια, την υποβάθμιση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας και των όρων αμοιβής". Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν την πάλη τους για την αλλαγή της κατάστασης στην ΠΝΟ και να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΠ.

- Η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση",με ανακοίνωσή της, καλεί "τον πειραϊκό λαό να συμμετέχει μαζικά στην αγωνιστική απάντηση στις 23 Ιουλίου και να περιφρουρήσει τις θεμελιακές εργατικές κατακτήσεις, για να παραδοθούν ατόφιες στη νέα γενιά". Καταλήγοντας αναφέρει: "Η Δημοτική Κίνηση Πειραιάς Αναγέννηση σας καλεί σε συσπείρωση και αγώνα ενάντια στο μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων - ΕΕ. Εκφράστε την οργή, αγανάκτηση και δυσφορία σας για αυτή την κατάσταση. Μια ευκαιρία δίνεται με τις δημοτικές εκλογές, στείλτε μήνυμα καταδίκης. Ενισχύστε αποφασιστικά την κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση", που αταλάντευτα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ