Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συζήτησαν για την εκποίηση της Ιονικής

Στη χτεσινή συνεργασία, ο υπουργός ΕΘνικής Οικονομίας και ο πρόεδρος της Εμπορικής συζήτησαν και για τις δυσκολίες που προκαλεί στην εκποίηση της Ιονικής η ανοδική πορεία των τιμών στο Χρηματιστήριο

Τα πρόσθετα προβλήματα που προκαλεί η συνεχής άνοδος των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για την εκποίηση της Ιονικής Τράπεζας, ήταν μεταξύ άλλων ένα από τα θέματα που συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου και ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, Κ. Γεωργουτσάκος.Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκαν αναλυτικά μια σειρά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με την εκποίηση του πλειοψηφικού πακέτου (51%) μετοχών της Ιονικής, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και ανέλαβε να υλοποιήσει η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας.

Αξίζει εδώ παρενθετικά να σημειωθεί, πως αν από τη μια η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο "τρίβουν τα χέρια" για την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου (θεωρούν την άνθηση του τζόγου σαν στοιχείο καλής πορείας της οικονομίας και δείκτη εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική), από την άλλη βλέπουν τη συνεχή ανοδική πορεία των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο (με τις τράπεζες να σέρνουν το χορό) σαν "αγκάθι" στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής. Κι αυτό, γιατί ο όρος που περιλήφθηκε στην προκήρυξη της Εμπορικής για την εκποίηση της Ιονικής - που προβλέπει ότι η πώληση του 51% θα γίνει με βάση τη χρηματιστηριακή αξία και σε μετρητά - κάνει την τράπεζα όλο και πιο ακριβή για τους υποψηφίους αγοραστές. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι αν πριν ένα μήνα η χρηματιστηριακή αξία του 51% της Ιονικής ήταν γύρω στα 200 δισ. δραχμές, σήμερα ξεπερνά τα 250 δισ. δραχμές.

Ολα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας με τον πρόεδρο της Εμπορικής, χωρίς όμως να γίνει κάποια επίσημή ενημέρωση - μετά το τέλος της σύσκεψης - αν πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και ποιες είναι αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ