Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναδίπλωση στην ΑΤΤΑΛΟΣ

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η επιχείρηση ΑΤΤΑΛΟΣ στο Πικέρμι, καθώς χτες σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε να επαναφέρει στην εργασία του στο εργοστάσιο, τον Γ. Ξυπόλητο, αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας.

Η εταιρία μετά από προηγούμενη τριμερή στο υπουργείο Εργασίας για ζητήματα συνθηκών εργασίας στην οποία μετείχε σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Γ. Ξυπόλητος, απαγόρευσε την είσοδο στο εργοστάσιο του συνδικαλιστή και του ανακοίνωσε τη μεταφορά του στα γραφεία της επιχείρησης στου Ζωγράφου. Στη χτεσινή τριμερή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, της ΠΟΕΜ και του Συνδικάτου, συμφωνήθηκε ο συνδικαλιστής να εργαστεί στα γραφεία μέχρι τις 3 Αυγούστου που παίρνει άδεια και αμέσως μετά να επανέλθει στη θέση του στο εργοστάσιο.

Οσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα, η εταιρία απαντώντας εγγράφως σε υπόμνημα του Συνδικάτου, ισχυρίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω απ' αυτό και αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ