Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
13Ο ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Στην τελική ευθεία

Τρία νέα φιλικά προγραμμάτισε ο Π. Γιαννάκης μέχρι το εναρκτήριο τζάμπολ της επόμενης Τετάρτης

Καλύτερο ρυθμό και μεγαλύτερη διάρκεια ζητάει ο Π. Γιαννάκης από τους παίκτες του και προγραμμάτισε τρία νέα φιλικά παιχνίδια στις επτά μέρες από απομένουν για το εναρκτήριο τζάμπολ του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πέμπτη και Παρασκευή η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τους επίλεκτους από τις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, "το στιλ των Αμερικανών θυμίζει το παιχνίδι των Καναδών, τους οποίους θα αντιμετωπίσει η Εθνική στην πρεμιέρα της διοργάνωσης". Το τελευταίο τεστ θα γίνει τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών με αντίπαλο την Αυστραλία.

Η ελληνική ομάδα, όπως αναμενόταν, κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά"Ακρόπολις". Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής επικράτησε των επιλέκτων από τις ΗΠΑ με 78-49. Κάποια στιγμή στα μισά του Α ημιχρόνου οι διεθνείς επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να "κάνουν το παιχνίδι τους", κάτι που δεν άρεσε στον Π. Γιαννάκη, ο οποίος ζήτησε περισσότερη διάρκεια και μεγαλύτερη προσοχή στο αμυντικό ριμπάουντ, καθώς οι Αμερικανοί πήραν ούτε λίγο - ούτε πολύ, 17 επιθετικά.

Οπως δείχνουν τα πράγματα ο ομοσπονδιακός προπονητής θα περιμένει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή για να ανακοινώσει τα ονόματα των δύο παικτών που θα "κοπούν" από την ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε ότι βρίσκεται σε άσχημη θέση, καθώς κι οι 14 που απέμειναν αξίζουν να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα, όμως οι κανόνες της ΦΙΜΠΑ είναι δεσμευτικοί. Ο Χατζής που δεν αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία παιχνίδια του τουρνουά "Ακρόπολις" θα είναι πιθανότατα ο ένας, ενώ ο δεύτερος εξαρτάται από τη μετατραυματική πορεία του Τσακαλίδη. Ο ομογενής από τη Ρωσία θα υποβληθεί σήμερα σε ειδικό τεστ κι αν διαπιστωθεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εκτός δωδεκάδας μάλλον θα μείνει ένας εκ των Κακιούζη, Καράγκουτη. Εναντίον των επιλέκτων αγωνίστηκαν οι: Καλαϊτζής 2, Μπαλογιάννης 6 (2), Μπουντούρης, Παπανικολάου 10 (1), Σιγάλας 8 (2), Κορωνιός 12 (2), Αλβέρτης 8, Οικονόμου 11, Καράγκουτης, Φασούλας 8, Ρεντζιάς 8 και Κακιούζης 5. Στον άλλο αγώνα, η Πολωνία επικράτησε της Ιαπωνίας με 66-61 και κατέλαβε την 3η θέση.

  • Ρωσία, Αργεντινή και Βραζιλία αποκλείστηκαν νωρίς από το τουρνουά των αγώνων "Καλής Θέλησης" και θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους αγώνες της τρίτης αγωνιστικής η Αυστραλία επικράτησε της Λιθουανίας με 82-64, η Αργεντινή της Ρωσίας με 69-65, το Πουέρτο Ρίκο της Κίνας με 74-73 και οι ΗΠΑ της Βραζιλίας με 106-75. Στην ημιτελική φάση θα παίξουν: Αυστραλία - Πουέρτο Ρίκο και ΗΠΑ - Λιθουανία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ