Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προπαγάνδα 33 δισ. για τις ευρωεκλογές!

Υπογράφτηκε χτες η συμφωνία για το πρόγραμμα "Χτίζουμε την Ευρώπη", ύψους 33 δισ. δρχ. με μοναδικό στόχο την πλύση εγκεφάλου των λαϊκών στρωμάτων ενόψει των ευρωεκλογών του 1999

Σε μια πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με στόχο την αποδοχή και αφομοίωση των "ευρωπαϊκών ιδεωδών" ενόψει των ευρωεκλογών. "Βάση" και κινητήρια δύναμη αυτής της τεράστιας προπαγανδιστικής εκστρατείας που έχει σχεδιαστεί από την Κομισιόν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αποτελούν...33 δισεκατομμύρια δραχμές (! ) που διατίθενται για αυτό το σκοπό.

Το δυσθεώρητο αυτό κονδύλι εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Χτίζουμε μαζί την Ευρώπη", που υλοποιείται από κοινού από την Κομισιόν, το ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική κυβέρνηση. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν χτες ο αρμόδιος επίτροπος για την "πληροφόρηση" Μαρσελίνο Ορέχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου από την πλευρά της κυβέρνησης και εκ μέρους του ευρωκοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος Γ. Αναστασόπουλος.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι κάτι παραπάνω από σαφείς: Επί ένα περίπου χρόνο μέχρι τιςευρωεκλογές, που θα γίνουν στις χώρες της ΕΕ στις 10 και 13 Ιουνίου 1999, οι λαϊκές μάζες θα βομβαρδίζονται, μέσω της ακριβοπληρωμένης προπαγάνδας, με μηνύματα για τα "καλά" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και της Συνθήκης του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ (! ), με προφανή στόχο να αποτραπεί η έκφραση αποδοκιμασίας τους μέσω της κάλπης. Προφανώς τα τεράστια κονδύλια αυτά θα "διαχειριστούν" η κυβέρνηση αλλά και φιλικά στον"ευρωπαϊκό προσανατολισμό" κόμματα.

Η κυβέρνηση, ποιώντας την νήσσαν, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα προβλέπει κοινές δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών επάνω στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις (Συνθήκη του Αμστερνταμ κλπ.), καθώς και τις ευρωεκλογές της 10ης και 13ης Ιουνίου 1999. Θα συγχρηματοδοτηθεί κατ' ισομοιρία από την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση και θα είναι ύψους 1.000.000 Εκιού (33 περίπου δισ. δρχ. ) (! ). Δηλαδή Κομισιόν και κυβέρνηση θα συμμετέχουν με 500.000 Εκιού η καθεμία, προκειμένου να επιτευχθούν οι "ιεροί στόχοι" του προγράμματος. Εννοείται ότι το συνολικότερο κονδύλι για όλες τις χώρες της ΕΕ είναι πολλαπλάσιο, γεγονός που αποδεικνύει, εκτός των άλλων, το "άνισο" της μάχης για την ενημέρωση των λαϊκών μαζών από τις δυνάμεις που ζητούν την ανατροπή του οικοδομήματος των πολυεθνικών. Ομως εκτός από την προπαγάνδα, υπάρχει και η πραγματικότητα...

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ