Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
... Τρέχουν για τη Βουδαπέστη

Μεγάλοι αθλητές τη Δευτέρα στο Καυταντζόγλειο

Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών, διεξάγεται τη Δευτέρα (18.00 - 22.00), στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, το διεθνές μίτινγκ στίβου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Από ελληνικής πλευράς οι αγώνες αποτελούν κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας που θα μετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον άλλο μήνα στη Βουδαπέστη. Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία της Νίκης Ξάνθου στο μήκος, που μετά το 6.84 που πέτυχε τη βδομάδα που πέρασε στους Αγώνες "Καλής Θέλησης", θα προσπαθήσει για μια ακόμη διάκριση, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους.

Στις κούρσες των 100μ. οι παρουσίες του Χάρη Παπαδιά και της Κατερίνας Θάνου αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, ενώ πολλές ελπίδες υπάρχουν και για τη συμμετοχή της Κατερίνας Κόφφα που δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό της. Στις μεγάλες αποστάσεις ξεχωρίζει η συμμετοχή του Νότη Παπούλια στα 3.000 στιπλ, αγώνισμα στο οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό.

Οπως δήλωσε και ο εθνικός προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης, "οι αγώνες αποτελούν το πλέον καθοριστικό τεστ για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας και γι' αυτό οι αθλητές μας πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να δείξουν σε όλους τη φόρμα τους".

Από διεθνούς πλευράς ξεχωρίζουν στα 100μ. οι παρουσίες των Φεντόρικ, Καμπέιλ, Ουγκουνκόγια, στα 200μ. των Ντα Σίλβα, Μέφκορντ, Σοσούνοφ, στο μήκος των Μακάροφ, Ασίμοβιτς, του Μπόντεν στο ακόντιο καθώς και των Νικούλιν, Κιερμάσοφ, Γκαβρίλοφ στη σφύρα.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Γκοντσαρένκο, Ογιοκόνο, Γκέινσφορντ, Γκούντεμπεργκ στα σπριντ, στο μήκος οι Γκάλκινα και Κρίστοβα, στο δίσκο Σβέρεβα, Κορόπκεβιτς, και στο ύψος Φεντόροβα, Ελέσινα, Βιρέσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ