Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Μέσα στα επιτρεπτά όρια"

Μη μου αρχίσετε πάλι την γκρίνια, τη μουρμούρα και τα παράπονα. Οι πυρκαγιές ήταν μόνο 180, οι νεκροί 4, τα καμένα σπίτια 50. Ηταν μέσα στα επιτρεπτά όρια. Θα μπορούσε να ήταν 300 ή και περισσότερες.

Οι συνθήκες ήταν προκλητικά ανεπίτρεπτες για την εποχή, πού ακούστηκε, 42 βαθμοί και λίβας 9 μποφόρ. Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε ρολόι (σκέψου να μη δούλευε). Δασική υπηρεσία πασάρει στην Πυροσβεστική. Μέσα στα επιτρεπτά όρια.

***

Το καινούριο νομοσχέδιο για την απασχόληση είναι ό,τι χρειάζεται τη σήμερον ημέρα. Μη δυσανασχετείτε λοιπόν. Ωραία, το οκτάωρο γίνεται εννιάωρο και δεκάωρο. Τι μ' αυτό; Είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Θα μπορούσε να είναι και 12 και 14 ώρες. Ξεχάσατε τον Μεσαίωνα; Κι όσο για τις οργανώσεις στους χώρους δουλιάς; Μην τρομάζετε! Η "Χρυσή Αυγή" δεν άφησε μήτε τηλέφωνο, μήτε διεύθυνση.

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις και άδειες παραμονής στη χώρα (με το αζημίωτο φυσικά) γίνονται με την εγγύηση, την προστασία και τη σφραγίδα υψηλά ιστάμενων. Είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Και ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης - και μην εκπλήσσεστε - είναι κι αυτός πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια. Το τσαλαβούτισμα που γίνεται στα παγκάρια της εκκλησίας από ιερωμένους και κολλητούς κοσμικούς, είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Το ξύλο που έπεσε από τις δυνάμεις καταστολής στους συνταξιούχους, στους εκπαιδευτικούς, στους ναυτεργάτες, στους εργαζόμενους στο ΜΙΝΙΟΝ και στην Ιονική ήταν μέσα στα επιτρεπτά όρια. Καταλαβαίνετε τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί; Δε θα λησμονήσατε δα τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη. (Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή).

Και μη μου στραβομουτσουνιάζετε όταν αναφέρεστε στα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών που ξεφουσκώσαμε. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάψει κι αυτά κι εσάς μαζί. Ποιος θα μας εμπόδιζε άλλωστε; Τι διάβολο εξουσία είμαστε και μάλιστα "σοσιαλιστική", και μάλιστα "εκσυγχρονιστική"; Κι όσο για τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, αποδείξαμε πως είμαστε κυβέρνηση που πολιτεύεται χωρίς να μειώνει τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών της. Είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Πωλήσεις, ξεπουλήματα μέσα σε επιτρεπτά όρια.

***

"Εμείς - λέει - ο Κος της Πόπης, τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου δεν τ' αντιμετωπίζουμε με καταγγελίες, αλληλοκατηγορίες και ξυλοδαρμούς. Τ' αντιμετωπίζουμε με κατανόηση και βρίσκονται πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια". Ολα όσα γίνονται, είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια και μόνο η οργή και η αγανάκτηση του λαού, που όσο πάει και φουντώνει - φοβάμαι - πως δε θα είναι πια μέσα στα επιτρεπτά όρια.

Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ