Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ"
Ταξικό προσκλητήριο ενόψει εκλογών

Οι ναύτες έχουν υποχρέωση να αναδείξουν στο "τιμόνι" της ναυτεργατικής τους Ενωσης ΠΕΝΕΝ τις ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις για να βγει το σωματείο από το περιθώριο και να επιστρέψει στην αγωνιστική του πορεία, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" (ΑΣΝ), ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΝΕΝ που θα γίνουν το φθινόπωρο.

Η παράταξη επισημαίνει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός ότι η αντιναυτεργατική επέλαση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση θα οξυνθεί, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στην ΠΝΟ και γενικά σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, αν δεν οργανωθούν αποφασιστικοί και συντονισμένοι αγώνες. Καλεί τους ναύτες να μην έχουν "καμία πίστη στα λόγια της ομάδας Νταλακογιώργου. Τα πανάκριβα, φαντεζί έντυπα που διακινεί, κρύβουν μέσα τους την υποκρισία και αποσκοπούν στην παραπλάνηση του κλάδου και την αρπαγή της ψήφου. Σε αυτό το στόχο αποσκοπεί και η χυδαία εκμετάλλευση της αγωνίας των ναυτών για το μεροκάματο". Ο ΑΣΝ καταγγέλλει τις παρεμβάσεις ναυτιλιακών εταιριών στο πλευρό της πλειοψηφίας της διοίκησης και καλεί όλους τους ναύτες να αντιμετωπίζουν αποφασιστικά κάθε ανήθικο, ψηφοθηρικό εκβιασμό".

Ειδικότερα η παράταξη αναφερόμενη στην τακτική της "ομάδας Νταλακογιώργου" επισημαίνει:

- Αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα στηρίγματα της νόθας πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ, αφού δεν αμφισβήτησε ποτέ τη βασική συνδικαλιστική της γραμμή, που είναι "η κοινωνική συναίνεση", ο ψευτοδιάλογος με τους εφοπλιστές και το ΥΕΝ και νομιμοποίησε το νόθο συνέδριό της και τους νόθους αντιπροσώπους της στο ΕΚ Πειραιά και τη ΓΣΕΕ.

- Ζήτησε από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών μηδενικές αυξήσεις, στο όνομα της ανεργίας, υιοθετώντας έτσι την εφοπλιστική επιχειρηματολογία για τη δήθεν "ανταγωνιστικότητα" του ελληνικού πλοίου (δηλαδή καθήλωση μισθών, αφελληνισμός, κατάργηση κατακτημένων δικαιωμάτων).

- Ο ίδιος ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό ΕΝ και τους εφοπλιστές, την εφαρμογή των γνωστών αντιναυτεργατικών μέτρων!

Η παράταξη προβάλλει την ανάγκη του συντονισμού της πάλης με την ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και γενικότερα τις ταξικές δυνάμεις στο ναυτεργατικό και εργατικό κίνημα, για την ανατροπή των αντιναυτεργατικών μέτρων του ΥΕΝ, την απορρόφηση των ανέργων και την κατοχύρωση του δικαιώματος δουλιάς. Τη ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και της σύνταξης στο 80% του μισθού. Την υπεράσπιση του προστατευτισμού των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών, τη διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων. Τέλος ο ΑΣΝ καταγγέλλει το ξεπούλημα των συλλογικών συμβάσεων από "τους εργατοπατέρες - όπως σημειώνει - της ΠΝΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ