Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στους σημερινούς αγώνες τιμάμε την Σωτηρία

Εκδήλωση χτες έξω από την ΕΤΜΑ

Σε κλίμα συγκίνησης, εργαζόμενοι και φοιτητές απέδωσαν χτες το βράδυ φόρο τιμής έξω από την πύλη του γκέτο της ΕΤΜΑ, στην Κνίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, καθώς συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία της. Εκεί μπροστά στο μνημείο της Σωτηρίας, στο σημείο που άφησε τα 21 χρόνια της, βρέθηκαν όλοι για να δηλώσουν πως, 18 χρόνια μετά, συνεχίζουν το δρόμο της και με τους αγώνες τους διατηρούν το όραμα, τα ιδανικά της ζωντανά και ανυπότακτοι θα συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Η σεμνή εκδήλωση προς τιμήν της συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος και το Σύλλογο Φοιτητών του Παντείου.

"Τα ιδανικά της Σωτηρίας αποτελούν σταθμό στην πάλη των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική", τόνισε στην ομιλία της η Χριστίνα Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας. "Το νομοσχέδιο που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση χτυπά την καρδιά των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, το 8ωρο και τις εργασιακές σχέσεις", είπε. Αφού έκανε μια αναφορά στο νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις που θα έχει στους εργαζόμενους, κάλεσε όλους να μην υλοποιήσουν καμιά αντεργατική απόφαση και νόμο, αλλά να τα αντιπαλέψουν. "Προετοιμάζουμε την πάλη μας μαζί με τη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, γύρω από τον οποίο ήδη έχουν αναπτυχθεί μεγαλειώδεις αγώνες. Αντιπαλεύουμε τη βία, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη μας, συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, με στόχο τη δημιουργία ενός ρωμαλέου ταξικού πολιτικοποιημένου μετώπου, ενός εργατικού κινήματος σε κοινό μέτωπο με όλα τα λαϊκά στρώματα, ικανού να ηγηθεί των αγώνων της λαϊκής αγανάκτησης, να συγκρουστεί με τις επιλογές του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Ετσι τιμάμε τη Σωτηρία εμείς",κατέληξε.

Στη συνέχεια, η Μαρίζα Κιτάνη,μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου, είπε ότι οι φοιτητές, η νεολαία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και παλεύει στα βήματα της Σωτηρίας, για τα οράματα και τα ιδανικά της, για τα οποία η ίδια θυσίασε και τη ζωή της. "Γιατί η λύση στα προβλήματα δε θα έρθει μόνη της παρά, μέσα από αγώνες μαζικούς και συνεχείς, στο πλευρό της εργατικής τάξης. Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή. Σήμερα κρίνεται αναγκαίο να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης", κατέληξε.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από: Ομοσπονδία και Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Σύλλογο Φοιτητών Παντείου, ΚΣ της ΚΝΕ, ΚΟΑ του ΚΚΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά, Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ΕΕ της ΕΣΑΚ, Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου ο "Προμηθέας", Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, Ομοσπονδία Φαρμάκου, ΝΑΡ, Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Περιστερίου Π. Σοφός και Αιγάλεω Μ. Σαλταρίδης,αντιπροσωπείες από τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και εργατικά σωματεία. Η εκδήλωση τελείωσε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της αγωνίστριας Σωτηρίας και την υπόσχεση να μείνει "αθάνατη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ