Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση - "Νέρωνας"!

Η Ελλάδα καίγεται από άκρου εις άκρον. Το φυσικό περιβάλλον, μόχθοι μιας ζωής, γίνονται αποκαϊδια. Και, το πλέον τραγικό, από τις φονικές φλόγες έχουν, ήδη, ανασυρθεί 7 νεκροί. Τα σχετικά στοιχεία είναι καταθλιπτικά. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, που είδαν το φως της δημοσιότητας, και ενώ ακόμα βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, έχουν καεί 700.000 στρέμματα! Δηλαδή, μέχρι τώρα έχουν γίνει παρανάλωμα εκτάσεις διπλάσιες σε αριθμό απ' όσες είχαν παραδοθεί στις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Κι όμως! Για την κυβέρνηση, η οποία ατενίζει την πύρινη λαίλαπα, τα πράγματα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του θέματος, πηγαίνουν "πολύ καλά"!

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μια σειρά πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη. Κι όμως, τα αεροπλάνα, που έχει στη διάθεσή της η χώρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι της εποχής του ...Β Παγκοσμίου Πολέμου. Μόλις προχτές 13 από τα 15 είχαν καθηλωθεί στο έδαφος, καθώς δεν μπορούν πια να επιτελέσουν το έργο τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών. Την ίδια ώρα, φέτος στη μάχη κατά της φωτιάς έχουν δώσει και την τελευταία ικμάδα τους 10.500 περίπου άτομα, απασχολούμενα και στις αστικές και στις δασικές πυρκαγιές, όταν πέρσι απασχολούνταν, μόνο στη δασοπυρόσβεση, περίπου 16.500 άνθρωποι. Και ενώ όλοι βλέπουν τα παραπάνω, ενώ οι ίδιοι οι πυροσβέστες "φωνάζουν", η κυβέρνηση απαντά: Ολα πηγαίνουν "πολύ καλά"!

Αυτή η στάση έσχατης αθλιότητας που κρατά η κυβέρνηση, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα καίγεται, είναι απόλυτα συνεπής με την "εμπρηστική" πολιτική της. Με την πολιτική του νόμου, που μετέφερε την ευθύνη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Πυροσβεστικό Σώμα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, και χωρίς καμία προετοιμασία! Με την πολιτική του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, όπως προωθείται μέσα από το "δασοκτόνο" νομοσχέδιο Τζουμάκα. Με την πολιτική της νομιμοποίησης κάθε αυθαιρεσίας σε δασικές εκτάσεις, όπως προωθείται από τις ρυθμίσεις του κυρίου Δρυ. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν παρέχει 110 δισ. δραχμές για την αγορά 25 σύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά μπορεί να χαρίζει θαλασσοδάνεια εκατοντάδων δισ. δραχμών και πλέον, στον κάθε κύριο της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", που θέλει να ξεδιπλώσει τις κερδοσκοπικές δραστηριότητές του.

Η κυβερνητική τακτική είναι απόλυτα συμβατή με την πρακτική του πρωθυπουργού, που, την ώρα που φλέγεται ο τόπος, εκείνος κάνει περιοδείες διαφήμισης του ...αγροτοτουρισμού και προβαίνει σε εκτενείς δηλώσεις για τη σημασία της βιολογικής ντομάτας. Είναι απόλυτα συμβατή με την άρνηση της κυβέρνησης να συγκληθεί έκτακτα η ολομέλεια της Βουλής, όπως ζητά το ΚΚΕ, για να τοποθετηθούν οι πάντες γύρω από το πρόβλημα και να παρθούν μέτρα, τώρα, πριν γίνουν όλα στάχτη. Η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής στο ύφος και ήθος Τζουμάκα, που, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να παραιτηθεί, αντί να κρυφτεί - έστω - βγαίνει και μιλάει για το "παρακράτος" των δασικών! Αυτή είναι η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ. Τόσο "εκσυγχρονιστική", όσο η εξουσία του Νέρωνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα πύρινα μέτωπα (2023-07-07 00:00:00.0)
Πυρκαγιές (2017-07-27 00:00:00.0)
Καταστροφική φωτιά στη Βόρεια Εύβοια (2009-10-14 00:00:00.0)
Κάηκαν σπίτια εκκενώθηκε χωριό (2007-07-20 00:00:00.0)
Ντροπή! (1998-08-07 00:00:00.0)
Ενα ένα καίγονται τα δάση της χώρας (1998-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ