Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος δίνει σημασία στα γκάλοπ;

Εύκολο είναι να καταλάβει κανείς ποιο κόμμα μοίρασε σε ορισμένες... φιλοκυβερνητικές εφημερίδες το γκάλοπ για την Αθήνα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα ποσοστά που δίνει στους υποψηφίους δημάρχους. Πρόκειται για ποσοστά καλά μελετημένα, ώστε να δείχνουν, πρώτον, ότι ο Αβραμόπουλος δεν παίρνει από τον πρώτο γύρο τις εκλογές, ότι δεν έχει "διεισδυτικότητα" στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ότι η κυβερνητική υποψήφια είναι αποδεκτή από υψηλά ποσοστά των οπαδών των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν και "έχει ελπίδες" στο δεύτερο γύρο, και, βέβαια, ότι ο Λ. Αυδής στηρίζεται μόνο από τους οπαδούς του ΚΚΕ!

Προκειμένου να φανεί πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα γκάλοπ, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν από μερικές μέρες τα "γενικά" γκάλοπ έδειχναν θετικές κρίσεις για την κυβέρνηση γύρω στο 15%, δηλαδή μόνο το 1/3 των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 1996. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ. Ξαφνικά όμως οι δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική και τους συμμάχους της το μετάνιωσαν και γύρισαν πίσω...

Ακόμα είμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Δε χρειάζεται φαντασία για να καταλάβει κανείς πόσο θα χρησιμοποιηθούν τα γκάλοπ για να "καναλιζάρουν" και χειραγωγήσουν την "κοινή γνώμη" και τις συνειδήσεις. Ομως, οι εργαζόμενοι έχουν πάψει να δίνουν σημασία στα "μηνύματα" των γκάλοπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ