Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΜΕ
Επίσκεψη - προσκύνημα στο Λαζαρέτο

Επίσκεψη - προσκύνημα στο Λαζαρέτο,τόπο θυσίας των κομμουνιστών μαχητών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποίησαν, προχτές Τετάρτη, φίλοι και μέλη του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), που βρίσκονται στην Κέρκυρα για διακοπές.

Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στο μαρτυρικό νησάκι με μια σεμνή τελετή και κατάθεση στεφανιού από τον Γ. Πολυμερίδη,μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ. Συγκίνηση προκάλεσε σ' όλους η παρουσία ενός προσκυνητή, που ανακάλυψε στο χώρο το σταυρό με τ' όνομα ενός συγκρατούμενού του στις φυλακές της Κέρκυρας.

Ωστόσο, μεγάλη αγανάκτηση προκάλεσε στους προσκυνητές η εγκατάλειψη του νησιού και του χώρου της θυσίας. Ξερά χόρτα και μαύροι κορμοί δέντρων από την πρόσφατη πυρκαγιά, μαζί με τους ξύλινους σταυρούς πεσμένους συνθέτουν μια εικόνα προσπάθειας να λησμονηθεί η ιστορία του νησιού.

Απαίτηση όλων που παραβρέθηκαν και προσκύνησαν στον τόπο του μαρτυρίου, να διαφυλαχτεί και να αναδασωθεί η περιοχή και να αναδειχτεί σε χώρο διδαχής της πιο πρόσφατης ιστορίας του λαού μας με την ανέγερση μνημείου και την αναπαλαίωση των κτιρίων που βρίσκονται στο νησάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ