Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκλογικά τεχνάσματα

Ως ένα "εκλογικό τέχνασμα παγίδευσης των δυσαρεστημένων, προσβλητικό για τη νοημοσύνη των Ηρακλειωτών", χαρακτήρισε την κάθοδο δύο υποψηφίων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, χτες, ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου" (ΑΚΔΗ) Στέλιος Ορφανός.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος της ΑΚΔΗ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχολίασε την κάθοδο μέσα από το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, τόσο του σημερινού Κώστα Ασλάνη,όσο και του πρώην βουλευτή Μανώλη Παπαστεφανάκη."Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καν σχολιάσει την υποψηφιότητα Παπαστεφανάκη και αυτό δείχνει το στόχο της να ματαιώσει κάθε αλλαγή στο δήμο, τόνισε. Για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ότι πήρε έγκριση να συνεχίσει την ίδια πολιτική".

"Στόχος των δύο συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ είναι να πάρουν με τη ληστεία του εκλογικού νόμου το 80% των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, έστω κι αν μαζί δεν πιάσουν ούτε το 40% των ψήφων", συνέχισε ο Στ. Ορφανός και ξεκαθάρισε ότι "οι διαφορές μας δεν είναι μόνο στο πρόσωπο του κ. Ασλάνη. Εξάλλου όλοι οι δήμαρχοι στο Ηράκλειο απέτυχαν τα τελευταία 25 χρόνια. Το πρώτο πρόβλημα ήταν η ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική. Ούτε πίεσαν, ούτε διεκδίκησαν ποτέ αυτά που δικαιούται η πόλη, για να μην στενοχωρήσουν την κυβέρνηση και χάσουν το "χρίσμα". Θύμα αυτής της πολιτικής είναι η πόλη, οι δημότες και ιδιαίτερα τα πιο αδύνατα στρώματα, που πάντα πληρώνουν τα σπασμένα. Στις πολλές συζητήσεις που κάναμε με πρόσωπα απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, χωρίς αποκλεισμούς, προσπαθήσαμε να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να τελειώνουμε με τη σημερινή κυβερνητική και δημοτική πολιτική στο δήμο. Ούτε παρατάσεις, ούτε παραλλαγές δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Φτάνει το παραμύθι ότι όλοι αγαπάμε το Ηράκλειο και θέλουμε το καλό του. Εχουμε όλοι αποδείξεις ότι αυτό δεν ισχύει".

Αναφερόμενος στην τακτική των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ο Στ. Ορφανός τόνισε ότι μόνο η ΑΚΔΗ έχει τη δυνατότητα να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ